Het weer: opklaringen

Zwolle – Dinsdag start de dag lokaal wat nevelig en het is overal bewolkt. Er staat een zwakke noordwestenwind. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen op en is er kans op wat zon. De zwakke noordwestenwind draait naar het zuidwesten en voert zachte lucht aan. In het zuiden wordt het dan 9 tot 11 graden. In het noorden blijft het met 6 tot 8 graden kouder. In de avond en nacht breiden de opklaringen zich verder uit. Met aanvoer van zachte lucht wordt er geen nachtvorst verwacht. De minima liggen tussen 1 en 3 graden. Er staat iets meer wind dus er zal geen mist ontstaan.

15-03-201020weerfoto2020th20a20kempisstraat.jpg
Meppelerstraatweg

Woensdag is er niet veel ruimte voor de zon, maar de temperaturen doen toch aan de lente denken. Bovendien blijft het wel overwegend droog. Vanuit het zuiden wordt met een matige tot vrij krachtige zuidwester zachte lucht het land ingeblazen. In Limburg en Brabant wordt het met gemak 13 à 14 graden. In de kop van Noord-Holland en langs de Waddenkust blijft de temperatuur steken rond 9 graden. Donderdag verandert er weinig ten opzichte van woensdag. De zon komt niet of nauwelijk door het dikke wolkendek heen. Er staat nog steeds veel wind uit een zuidwestelijke richting en de temperatuur loopt nog iets verder op. Lokaal kan in het zuiden de 15 of 16 graden worden bereikt, die meer aan april doen denken. Aan het einde van de dag gaat het vanuit het zuidwesten regenen.

Vrijdag is het bewolkt en regenachtig. Met een vrij krachtige zuidwestelijk stroming wordt de aanvoer van zachte lucht nu ook in het noorden merkbaar, waar de maxima uitkomen rond 13 of 14 graden. Meer naar het zuiden toe is het nog warmer. Vrijdag wordt dus een zachte dag met veel regen en wind.

Daarna keren de temperaturen terug naar normale waarden voor eind maart, namelijk rond 10 graden. Depressies drukken de hogedrukgebieden weg naar het zuiden en oosten van Europa en dat betekent in onze regio een onzeker weerbeeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Het weer: opklaringen”

  1. Goedemorgen,

    ff een correctie op de foto, dit betreft niet Meppelerstraatweg maar nog Th. a Kempisstraat. De Meppelerstraatweg begint pas bij de Molenkampsweg.

Reacties zijn gesloten.