Bluesnight Zwolle

Zwolle – De derde editie van de Bluesnight op vrijdag 26 maart, belooft een groot bluesfeest te worden. Drie bijzondere bluesacts staan er in Theater Odeon geprogrammeerd: Sharrie Williams,  John Primer en Jim Byrnes & The Sojourners. Van gospelblues tot raw and dirty.

Sharrie Williams groeide op in een zeer muzikale familie. Haar ouders en naaste familieleden zongen allemaal jazz, gospel of blues. "Ons huis was als een café waar continu muziek was… zingen, dansen en het spelen van de blues, met gebakken kip en vis", aldus Sharrie. Toen ze zelf achter een microfoon plaats nam, viel ze al snel op door haar heldere en krachtige zang. Het duurde dan ook niet lang of ze werkte samen met grootheden als Koko Taylor, Bobby Bland en Walter Trout. Vorig jaar was ze één van de highlights van het North Sea Jazz Festival, waar ze een indrukwekkende show weggaf. Begeleid door een ijzersterke band windt ze dan ook ieder publiek om de vinger met haar rockin’ gospelblues: nu eens vlammend, dan weer gevoelig, maar immer meeslepend.

John Primer
Al vroeg in zijn carrière werden de talenten van gitarist John Primer hoog ingeschat. Het is dan ook geen toeval dat hij jarenlang lid was van de begeleidingsband van Muddy Waters en samen speelde met Magic Slim. Hij is nog één van de weinige artiesten die de Chicago blues speelt zoals het hoort: rauw en dirty. Primer speelde niet alleen in de USA, maar ook ver daarbuiten op alle grote bluesfestivals. En dat is niet verwonderlijk als je de man en zijn band aan het werk hebt gezien…

Jim Byrnes
Jim Byrnes, geboren in 1948 in St.-Louis, zat als vijfjarig jochie al achter een piano en maakt reeds decennia muziek. Byrnes verloor in 1972 beide benen toen hij op een snelweg werd aangereden terwijl hij meehielp een kapotte truck naar de kant te duwen. Het goede nieuws: ’s mans stembanden zijn destijds de dans ontsprongen. Recent bewijsmateriaal: Byrnes’ zesde album My Walking Stick. Evenals op zijn beide laatste albums staat het Amerikaanse gospeltrio The Sojourners Byrnes bij. Vocale pracht in optima forma. Een aanrader voor de liefhebbers van hoogstaande rootsmuziek, voorzien van gospelelementen.

Reserveren

Kaarten reserveren á €23,- voor de Bluesnight op vrijdag 23 februari om 20.30 uur kan via de website www.odeondespiegel.nl en bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters via 038 4 288 288 (geopend op werkdagen van 13.30 tot 17.30 uur en altijd 1 uur voor aanvang van de voorstelling). Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Reserveren

    Kaarten reserveren á ??23,- voor de Bluesnight op vrijdag 23 februari
    -> Huh?
    Tekst gekopieerd en vergeten te veranderen?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.