Het weer: droog

Zwolle – Donderdag verandert er weinig aan het weerbeeld. In de ochtend is er veel sluierbewolking, maar af en toe schijnt ook de zon. In de middag zijn er eerst nog wat opklaringen, maar in de loop van de middag trekken ook wolkenvelden over. De zuidwestenwind blijft matig tot vrij krachtig en de temperatuur daarbij komt uit tussen 14 graden in het noorden tot plaatselijk 17 graden in het zuiden.

17-03-2010_weerfoto__ittersum_.jpg
Ittersum

In de avond neemt de bewolking vanuit het westen steeds verder toe en dat heeft te maken met een storing boven Schotland. In de loop van de nacht valt er dan ook in ons land wat regen. De nacht is alles behalve fris, de minima liggen tussen 7 en 10 graden. Vrijdag start bewolkt en regenachtig. De zuidwestenwind draait ook even naar het westen. In de loop van de ochtend trekt de regen naar Duitsland weg en wordt het droog. In de middag klaart het breed op en komt de zon weer tevoorschijn. Tegen de avond zwakt de wind af en draait weer naar het zuidwesten. We blijven wel in vrij warme lucht zitten want het wordt 10 op de Wadden tot 15 graden in Limburg.

Lang droog blijft het niet want in het weekend wordt er opnieuw regen verwacht. Zaterdag begint bewolkt en regenachtig. In de loop van de dag wordt de bewolking iets dunner en schijnt de zon af en toe door het wolkendek. Daarnaast trekken zaterdagmiddag van tijd tot tijd regenbuien. Het positieve nieuws is dat het nog wel vrij zacht blijft met gemiddeld een graad of 14. Ook zondag is er veel bewolking en valt er af en toe wat regen. Aan het einde van de middag wordt het vanuit het westen droog en zijn er opklaringen. Ook de temperatuur verandert weinig.

Maandag bouwt zich even een hogedrukgebied in onze omgeving op en is het even droog. In de loop van de week krijgen depressies weer grip op het weer en neemt de wisselvalligheid toe. Daarnaast zal er iets koudere lucht vanuit het noorden richting West-Europa afdelen. Dat betekent dat de temperaturen terugkeren naar gemiddeld een graad of 10 en dat is voor de tijd van het jaar een normale temperatuur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: droog”

Reacties zijn gesloten.