Bejaarde Zwollenaar cel in na winkeldiefstal

Zwolle – In een winkel aan de Sellekamp werd op zaterdagochtend 20 maart een 78-jarige Zwollenaar aangehouden. De man probeerde met een volle winkelwagen de winkel uit te lopen zonder de boodschappen af te rekenen. De man werd ingesloten op het bureau.

De man kreeg een transactievoorstel van € 250,- uitgereikt. Daarnaast kreeg de man een winkelverbod van twee jaar opgelegd. Een 61-jarige inwoner van Kampen werd op vrijdagmiddag 19 maart aangehouden in een winkel aan de Veemarkt voor winkeldiefstal. De man, die levensmiddelen wilde wegnemen zonder deze af te rekenen, kreeg een proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wat is de motivatie van die man (als hij die al heeft) om diefstal te plegen?
  Zoiets is bij voorbaat een mislukking.

  Het mag niet en het is in die zin positief omdat onze omen agent tijd hebben kunnen vrijmaken om deze misdadiger aan te pakken.

  Als dit het voorbeeld van een crimmineel in Zwolle is, dan mogen we niet klagen.

  In andere delen van het land komen ze daar niet eens voor.  ⚠️ Meld

 2. aa wat zielig zo man kan toch ook vergeet achtig zijn gezien zijn leeftijd?MAAR OM GELIJK ZON MAN OP TE PAKKEN EN IN DE CEL TE GOOIEN 🙁


  ⚠️ Meld

 3. Uhh, wil je zonder betalen de winkel uitlopen dan moet je Of langs een kassa (waarbij je wordt aangesproken door een cassiere en zoeizo wel merkt dat je een kassa passeert waarna er wel eenlichtje gaat brande lijkt mij) Of in tegengestelde richting door de poortjes waarbij je moet wachten op een goed moment wanneer iemand de winkel betreed. Je moet wel heel dement zijn wil je dAt niet doorhebben. En waarom zou hij niet hetzelfde lot moeten ondergaan als een jong dief? Omdat hij oud is is hij zielig? Iemand van die leeftijd zou juist beter moeten weten.


  ⚠️ Meld

 4. De eerste gedachte is, moet dan nou, maar uit eigen ervaring, winkeldemomo’s door heel Nederland, weet ik dat dit met een grote regelmaat voorkomt. De produkten, die ik laat proeven, maak ik of neem ik mee in een iets grotere vorm. Hiervan worden kleinere proefporties van gemaakt. Vanuit je ooghoeken, zie je af en toe ook een hand uitsteken,naar die grotere vormen, dan kijk ik zo die hand omhoog via de mouw van een jas, en zie vaak het gezicht van een oudere medelander. Uit enkele gesprekken met de suppermarkt managers blijkt dat veel produkten die weggenomen worden uit de winkel, zonder de intentie deze te betalen, worden weggenomen door bewoners van nabij gelegen ouderen centra. Dit speelt al een reeks van jaren. Ook hoor je veel oudere mensen klagen dat er zoveel aanbod is van een produkt, dat men geen keuze kan maken en maar iets meeneemt. Maar misschien is er op dit log iemand uit de levensmiddelen branche die hierover iets meer kan vertellen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.