Het weer: zonnig

Zwolle – Maandag wordt het een droge en vrij zonnige dag. De dag start met mist, plaatselijk soms dichte mist, maar in de loop van de ochtend lost de mist op en komt de zon te voorschijn. Er is af en toe wat sluierbewolking en in het zuidoosten zijn er meer wolkenvelden. Het wordt lokaal 17 graden in Limburg een graad of 11 in Noord-Holland, bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden. In de avond en nacht geeft een storing meer bewolking in het noordwesten en kan een druppel motregen vallen. Het kwik blijft die nacht rond een graad of 6 hangen. 

21-03-2010_weerfoto__zwolle-zuid_.jpg
Zwolle Zuid

Dinsdag is er een stuk meer bewolking dan maandag. Dat wil niet zeggen dat de zon niet te zien is, maar de zon wordt wel vaak afgewisseld door stapelwolken en sluierbewolking. Het is overwegend droog. Alleen langs de kust kan een druppel regen vallen. Grote hoeveelheden neerslag hoeven we dinsdag niet te verwachten. Er staat weinig wind, maar de stroming is wel zuidelijk. We bevinden ons dus nog steeds in zachte lucht en daardoor wordt het nog 10 graden op de Wadden en lokaal 17 graden in Limburg en Oost-Brabant.

Woensdag neemt het aandeel bewolking steeds verder toe waardoor de zon het een stuk moeilijker krijgt. Wel wordt er nauwelijks regen berekend door de modellen en zal de dag dus overwegend droog verlopen. Als er regen valt dan wordt dat langs de westkust verwacht. De temperaturen lopen nog iets verder op en zelfs in het noorden bereikt de temperatuur een waarde van 16 graden. In Limburg wordt het lokaal 19 graden. Alleen langs de kust blijft de temperatuur steken rond 13 graden.

Donderdag is het wisselend bewolkt en valt er lokaal een klein beetje regen. Er staat een stevig briesje uit het zuiden die nog steeds zachte lucht aanvoert. Daardoor wordt het gemiddeld 18 graden.

Het mooie lenteweer lijkt niet te willen doorzetten. Er komt een westelijke stroming op gang waarbij er koude lucht ons land instroomt. De temperaturen klappen om naar normale waarden voor de tijd van het jaar, ongeveer 10 graden overdag. Vrijdag en in het weekend er veel regen vallen. Ook na het weekend blijft het weer wisselvallig en ook erg onzeker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: zonnig”

Reacties zijn gesloten.