Peuterspeelzalen voor lage inkomens gratis

Zwolle – Vanaf 1 april hoeven ouders met een laag inkomen geen eigen bijdrage te betalen voor de peuterspeelzaal. De gemeente is van mening dat de financiën geen reden mogen zijn dat kinderen uit de laagste inkomensgroepen de peuterspeelzaal niet kunnen bezoeken. Daarnaast worden de extra dagdelen voor voor- en vroegschoolse educatie gratis voor peuters waarbij een achterstand in de taalontwikkeling dreigt of aanwezig is.

Ouders met een laag inkomen ontvangen een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang via een toeslag van de belastingdienst of de gemeente. Deze regeling geldt niet voor de peuterspeelzalen. Dit heeft tot gevolg dat ouders met een laag inkomen meer moeten betalen als ze hun kinderen naar de peuterspeelzaal willen brengen. Door de peuterspeelzaal voor ouders met een laag inkomen gratis te maken, kunnen meer kinderen naar de peuterspeelzaal gaan.

De vrijstelling geldt voor alleenstaande ouders met een bruto-maandinkomen op of onder de € 1.492,- en echtparen met een bruto-maandinkomen op of onder de € 1.777,-. De extra middelen zijn afkomstig van het rijk waarvan € 50.000,- vanuit het convenant Ieder Kind doet Mee.

Daarnaast worden de extra dagdelen voor voor- en vroegschoolse educatie (VVE) gratis voor peuters. Het gaat hier om extra dagdelen in de peuterspeelzaal voor peuters die ondersteund moeten worden in hun taalontwikkeling om zo een achterstand te voorkomen of te verhelpen. Hiervoor is € 15.000,- beschikbaar. Dit bedrag wordt bekostigd uit de middelen van voor- en vroegschoolse educatie die de gemeente van het rijk ontvangt.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Heee…. Is sinterklaas weer in het land of is Job Cohen langsgeweest?

  Graties hierrr graties daarrr…. Alleen die man die gewoon werkt doet raarrrrrr  ⚠️ Meld

 2. Wat is er mis aan dat kinderen van laagstbetaalden ook naar de peuterzaal kunnen.

  Als deze kinderen door geldgebrek niet kunnen,hebben deze kinderen al een fikse achterstand als ze naar de basis school gaan.


  ⚠️ Meld

 3. Helemaal gelijk Zwolse. Kijk eens naar de inkomensgrens Me misschien val jij er ook wel onder of heb je geen partner en kinderen?


  ⚠️ Meld

 4. Ach ja, naast de graties wasmachien, graties pc, graties vervoer, huurtoeslag, graties andere dingen allemaal…
  Wat krijgt een armoelijer eigenlijk tegenwoordig? Tel dat eens bij het het brutosalaris op van genoemde 1800 en je zit snel op modaal.
  Volgens de SP zijn het al armoelijders als ze EN geen warm eten kregen EN geen x sporten kunnen doen EN – wat was het ook allemaal weer -.
  Overigens vind ik het wel prima als dat inkomen verkregen wordt door volledige werkweek e/o chronisch zieken.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Zwolse, op 23 maart 2010 om 23:38
  Als deze kinderen door geldgebrek niet kunnen,hebben deze kinderen al een fikse achterstand als ze naar de basis school gaan.

  Ik heb de kleuterschool met succes afgerond maar dat was geen garantie voor het goed doorlopen van het basisonderwijs. Met veel pijn en moeite heb ik die studie af kunnen ronden.:D Maar even serieus, die peuters krijgen op die leeftijd toch geen onderwijs? Hoe kunnen ze dan een achterstand oplopen?


  ⚠️ Meld

 6. Misschien door een taalachterstand omdat de kids thuis alleen hun moedertaal horen? Als ze op de kleuterschool komen is het toch wel leuk als ze met hun vriendjes en vriendinnetje kunnen communiceren.


  ⚠️ Meld

 7. Op de kleuterschool krijgen ze weer andere vriendjes en vriendinnetjes…. Dat zijn zeker niet per definitie dezelfde als van de peuterspeelzaal.


  ⚠️ Meld

 8. Op de kleuterschool krijgen ze weer andere vriendjes en vriendinnetjes…. Dat zijn zeker niet per definitie dezelfde als van de peuterspeelzaal.

  Daar ging het ook niet om Me, het ging erom dat deze kinderen geen TAAL achterstand oplopen, wat wel gebeurd als de ouders niet goed de nederlandse taal beheersen. En als er met deze kinderen nooit (voor) gelezen wordt.


  ⚠️ Meld

 9. voorlezen moet ze ook maar leuk vinden mijn kinderen houden er niet van kan boekjes blijven lezen maar het intereseert ze niet dus…


  ⚠️ Meld

 10. Bericht door joos, op 25 maart 2010 om 22:32
  voorlezen moet ze ook maar leuk vinden mijn kinderen houden er niet van kan boekjes blijven lezen maar het intereseert ze niet dus…

  Sorry dit kan ik niet lezen.


  ⚠️ Meld

 11. Waggeffe. Als ik het dus goed begrijp, moet ik betalen omdat andere ouders weigeren NL te spreken. Moet weer niet gekker worden.
  Want een “gewoon” kind kan ook prima met de buurtkindertjes spelen en met paps of mams. Nix mis mee.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.