2000 Zwolse leerlingen storten zich op de techniek

Zwolle – In de week van 22 maart t/m 27 maart 2010 zijn een groot aantal technische bedrijven en onderwijsinstellingen in Zwolle betrokken bij de “Week van de Techniek”. Een groots evenement bedoeld om 2000 leerlingen uit groep 7 van alle basisscholen nader kennis te laten maken met en te interesseren voor technische beroepen. De officiële opening van de editie in Zwolle vond dinsdagmiddag door wethouder M. Knol in de WRZV-hallen plaats.

23-03-2010_week_van_de_techniek_wrzv_hal_2.jpg

De kinderen gingen dinsdag  gedreven aan de slag met een werkstukje. Daarna was het tijd voor entertainer Wibo Westra. Vervolgens verrichtte wethouder M. Knol de officiële handeling. Hierna gingen de kinderen weer aan het werk en waren bezoekers in de gelegenheid kennis te maken een spectaculaire achtbaanfilm, 7 technische vragen en de puzzel “zoek de verschillen”.

23-03-2010_week_van_de_techniek_wrzv_hal_1.jpg

23-03-2010_week_van_de_techniek_wrzv_hal_3.jpg

23-03-2010_week_van_de_techniek_wrzv_hal_4.jpg

Dit evenement is een initiatief van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek. Deze Stichting is een samenwerkingsverband van bedrijven en het technisch beroepsonderwijs in de regio Zwolle. Deze activiteit wordt georganiseerd met de Vrienden van Werktuigbouw. Zij willen samen de jeugd van het basis- en voortgezet onderwijs kennis laten maken met beroepen en carrièremogelijkheden binnen de techniek.

Op zaterdag 27 maart 2010 openen een aantal technische bedrijven hun deuren om de leerling en hun ouders/verzorgers kennis te laten maken met techniek. De leerling verzamelt tijdens deze bedrijfsbezoeken gereedschap voor in zijn/haar koffer. Aan het eind van de Week van de Techniek heeft de leerling een mooie, professioneel gevulde, gereedschapskoffer!

Artikel delen: