Doepark Nooterhof weer dagelijks open

Zwolle – Met ingang van 1 april is Doepark Nooterhof en het daarin gelegen Theehuis Earthship weer dagelijks geopend van 10.00 uur ’s ochtends tot zonsondergang. Gasten zijn dan weer welkom voor een wandeling door het park, met daarin onder andere een Keltische bomencirkel, bijen- en vlindertuin, een groentetuin met vergeten groenten en voor de kinderen een waterspeeltuin en het zogenaamde knuppelpad. Dat laatste leidt de jeugdige bezoeker door een stukje bos en over het water.  

Het Theehuis in het Earthship, met zijn mooi gelegen terras met ruim zestig zitplaatsen, heeft een uitgebreidere kaart gekregen. Nieuw in het assortiment zijn warme gerechten, bereid met streekproducten, smoothies van biologisch geteeld fruit en speciaal voor het theehuis gemaakt thee-ijs. Op basis van enkele bijzondere theesoorten van het Theehuis heeft ijsboerderij Ice-Cowd uit Hattem op ambachtelijke wijze thee-ijs gemaakt. Smaken als Marokkaanse muntthee-ijs, bosvruchtenthee-ijs of Earl grey thee-ijs.

Het nieuwe seizoen wordt ingeluid met een ontvangst van relaties van Doepark Nooterhof en Landstede op 1 april, een bijeenkomst voor de vele vrijwilligers (tuinonderhoud, gidsen) op zaterdag 3 april en een Paasbrunch op 1e en 2e Paasdag. Hiervoor kunt u nog reserveren. Volwassenen betalen slechts € 14,50 p.p., kinderen van 5 tot en met 11 jaar € 7,25 p.p. en kinderen t/m 4 jaar eten gratis mee. Voor de kinderen worden deze dagen diverse activiteiten georganiseerd. Om te reserveren kunt u mailen naar info@doeparknooterhof.nl of bellen met 038-422 46 19.

Het Doepark Nooterhof is een gezamenlijk project van Landstede, AOC de Groene Welle, Stichting Milieuraad Zwolle, gemeente Zwolle, Waterschap Groot Salland en Vitens. Verder zijn betrokken: IVN (Vereniging voor natuur- en milieueducatie, Zwolle e.o.), KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, afdeling Zwolle), Stichting Veldwerk Nederland en vele vrijwilligers en buurt- en wijkbewoners.

Artikel delen: