Leerlingen van Greijdanus Zwolle vieren jubileum

Zwolle – Vandaag (vrijdag) staan er voor de ruim 2200 leerlingen van het Greijdanus in Zwolle geen lessen op het programma. Het is feest! Met bijzondere activiteiten en workshops vieren de leerlingen dat de school vijftig jaar bestaat. Hoogtepunt van het leerlingenfeest is het optreden van Ralph van Manen.  

greijdanus_50_jaar_b.jpg

Docenten hebben in overleg met de leerlingenraad en in samenwerking met Impresariaat Kleinkunstig uit Zwolle een programma opgezet met sport- en cultuurworkshops. Van stepdance, een theatersportbattle en gospel tot creatieve workshops zoals ‘feestneuzen maken’. Ook waren er sportieve uitdagingen. Militairen gaven een zelfverdedigingsclinic, er was basketbal en freestyle soccer.

 

greijdanus_50_jaar_a.jpg

 

greijdanus_50_jaar_c.jpg


In veel ruimtes van de school klinkt muziek. ‘Halleluja’ schalt tijdens de gospelworkshop door de Stille Aula, waar het vandaag verre van stil is. Uit het F/H-gebouw klinken de ritmische slagwerkklanken van de workshop Percussie. Marieke, brugklas leerling havo/vwo, bespeelde de tamboerijn: “Het was nog best moeilijk om allemaal tegelijk hetzelfde ritme te spelen, maar uiteindelijk klonk het wel erg mooi.” 

Hoogtepunt van de festiviteiten was het spectaculaire optreden van Ralph van Manen. Bekend van de relipop, maar ook als songwriter, is hij in binnen– en buitenland al jaren een begrip. Dat hij ook populair is onder de huidige jeugd bleek uit het enthousiaste gejoel en applaus van het publiek. De leerlingen kregen onder andere de nummer 1-hit ‘Testify to love’ te horen en zongen mee met covers van Brain Adams.

De leukste schooldag in 50 jaar? “Voor de jaren dat ik hier naar school ga zeker”, aldus derdeklasser  Charlotte. Om het feest helemaal compleet te maken waren er hamburgers en kregen de leerlingen ook nog een dagdeel vrij.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Is dit niet hetzelfde?

  Greijdanus viert 50-jarig jubileum

  vrijdag 26 maart 2010

  =============

  Eerst lezen a.u.b. !!
  Ander bericht betrof donderdag 😉


  ⚠️ Meld

 2. Wat een comedy met 2 berichten over hetzelfde onderwerp. Dat we ook al via de immer betrouwbare inside-reporter Tim hadden meegekregen. Morgen de after-party?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.