Burgemeester actief voor Glazen Huis in Zwolle

Hilversum – Burgemeester H.J. Meijer heeft vrijdagmiddag bij Radio 3FM het bidbook ingediend waar Zwolle het Glazen Huis van Serious Request mee naar Zwolle wil halen. Meijer overhandigde het ‘boek’ aan B. de Voogd, manager communicatie 3FM, en kwam live in de uitzending van de Coen & Sander Show met de DJ’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Attent en grappig was, dat de burgemeester daar ook de aanwezigheid van Weblog Zwolle benoemde.

26-03-2010_zwolse_delegatie_naar_3fm_ivm_glazen_kooi_8.jpg

Afgelopen twee weken heeft Zwolle veel aandacht gegeven aan het project door de lancering van de website, de speciaal ontwikkelde bidmovie, mailbom, een taartenactie naar 3FM DJ’s etc. Door de burgemeester van Zwolle het bidbook aan de organisatoren te laten overhandigen hoopt Zwolle definitief de keuze voor het Glazen Huis naar Zwolle te bemachtigen. Naast de burgemeester werd met een stevige delegatie werd vrijdagmiddag afgereisd naar Hilversum. Daar werd onder andere een luxe Rolls Royce voor gebruikt. Op een enthousiaste manier vertelde de burgemeester dat Zwolle met haar 40.000 studenten, ambitieuze ondernemers en betrokken inwoners klaar is voor het Glazen Huis. “Ons nieuw aangelegde evenemententerrein, het Rodetorenplein, is de ideale locatie voor dit fantastische evenement", aldus de burgemeester. Half april hoort Zwolle definitief of het Glazen Huis rond de kerst naar Zwolle komt.

26-03-2010_zwolse_delegatie_naar_3fm_ivm_glazen_kooi_5.jpg
Per Rolls Royce werd van Zwolle naar Hilversum gereisd…

26-03-2010_zwolse_delegatie_naar_3fm_ivm_glazen_kooi_3.jpg
Het bidbook van Zwolle (incl. de bidmovie)…

26-03-2010_zwolse_delegatie_naar_3fm_ivm_glazen_kooi_4.jpg
De overhandiging van het bidbook aan 3FM…

 26-03-2010_zwolse_delegatie_naar_3fm_ivm_glazen_kooi_1.jpg

Bekendmaking

Niet alleen Zwolle heeft zich kandidaat gesteld. Ook steden als o.a. Leiden, Nijmegen en Bergen op Zoom willen het Glazen Huis naar zich toetrekken. Medio april maakt 3FM bekend wie als gaststad mag optreden.

Over Serious Request

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Elk jaar wordt een ‘stille ramp’ gekozen. Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in een glazen studio en mogen niet eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars.

taart_glazen_huis.jpg

glazen_huis_2.jpg

26-03-2010_zwolse_delegatie_naar_3fm_ivm_glazen_kooi_7.jpg

26-03-2010_zwolse_delegatie_naar_3fm_ivm_glazen_kooi_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Hier komen de foto’s blijkbaar ook:

  Bericht door dick, op 26 maart 2010 om 16:12
  Zwolle nu bij C&K over Glazen Huis 2010. Hebben het over de taart!
  Burgemeester nu voor de mic!

  Bericht door dick, op 26 maart 2010 om 16:13
  3FM LIVE–Meijer “Wat kijkt u streng”…Wat heeft 3fm nu al gemeen met Zwolle

  De Peperbus!

  Bericht door dick, op 26 maart 2010 om 16:15
  In Zwolle kun je ongelooflijk lekker tetteren….vertel eens wat nieuws C&S

  Bericht door dick, op 26 maart 2010 om 16:15
  Meijer heeft ook weblogzwolle bij zich!

  Bericht door Koko Hattem, op 26 maart 2010 om 16:16
  Wat heeft 3fm nu al gemeen met Zwolle????
  Wat dacht je van de Zwolse glashandel  ⚠️ Meld

 2. 3FM kan af en toe best goede muziek draaien. Zwolle heeft de volgende muzikanten in huis die allemaal kunnen optreden. (Bespaart reiskosten 🙂 ).

  -The Horse Company;
  -Oceana Company;
  -16 Down;
  -Swelter;
  -Bertolf;
  -Miss Montreal;
  -Fakkelbrigade  ⚠️ Meld

 3. Prima initiatief hoor dit absoluut maar laat de gemeente Zwolle nu ook maar met net zo grote snelheid en spoed als dit hele 3FM gebeuren haar eigen lokale radio- en TV zender Omroep Zwolle helpen en nieuw leven inblazen want dat heeft het college en de raad mooi laten ploffen.


  ⚠️ Meld

 4. Sorry, Rodetorenplein?? Nee toch!!?? Het Glazen Huis MOET middenin onze mooie stad. Daar heb je ook de beste exposure. De Grote Markt dus! Desnoods het Grote Kerkplein.


  ⚠️ Meld

 5. Grote kerkplein lijkt mij ook een goede locatie.
  Horeca rondom (bijna dan) en centraler gelegen.
  In Groningen hadden ze het ook niet voor niets op de Grote Markt en niet op de, ik noem maar wat, Ossenmarkt.


  ⚠️ Meld

 6. Door zich Co2 neutraal te verplaatsen in een Rolls blijkt dat de heer H.J. Meijer van deze tijd is.

  Als het feestje inderdaad aan het Grote Kerkplein wordt gehouden dan kunnen de mensen die aanwezig zijn op het perceel Grote Kerkplein 1 de hele week meegenieten van het speltakel. Het wordt dan ook het hoogtepunt van hun carri?re.


  ⚠️ Meld

 7. LET OP:
  De gemeente Nijmegen heeft zich officieel kandidaat gesteld als gaststad voor het Glazen Huis van 3FM. Eerder twijfelde Nijmegen nog of ze nog wel in de race wilde blijven. Reden was de eigen bijdrage die de radiozender vraagt. “Groningen, waar het Glazen Huis vorig jaar stond, moest 75.000 euro betalen. Nu vraagt 3FM 175.000 euro van de gastgemeente”, zei de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf.

  WAT?
  Zoveel geld? Als je de uitzending op 3FM terug gaat luisteren ( waar de burgemeester aanwezig was ), blijkt – zo zegt onze burgervader -dat Zwolle de kosten op zich zal nemen.

  Begrijp mij niet verkeerd, ik zou elke dag voor de hekken staan bij 3FM omdat ik het een machtig mooi evenement vind, maar ik schrik behoorlijk van de kosten!


  ⚠️ Meld

 8. Het verschil van deelname is inderdaad opmerkelijk. Waarvoor? Het moet in de basis om de goede doelenactie gaan!! Dat lees ik maar summier terug.
  Naast het bedrag voor deelname komen er ook nog wel kosten als dranghekken, schoonmaak, wegafzetting, inzet politie, communicatie en al die gemeentewerkers (marketing) die hun berichten en protocollen moeten uitwerken enz.
  Het is niet zomaar iets.
  Maar ja, het leverde Groningen in z’n geheel wel 7.3 miljoen op.


  ⚠️ Meld

 9. ‘T is wat met die 3fm-jokers: altijd stoer doen over en met vrouwen over rokjesdag zus en rokjesdag zo…..en het enige wat je op pics ziet hier is…..lelijke kerels >:(


  ⚠️ Meld

 10. Bloemink Security
  Van Renselaar Cars
  Gemeente Zwolle
  RTV Oost
  Fotograaf Jan van Ommen
  Weblog Zwolle

  BEDANKT voor de medewerking voor het uitreiken van het ,het was mede dankzij jullie een onvergetelijke dag.


  ⚠️ Meld

 11. Hoort Zwolle Marketing ook in bovenstand rijtje thuis? Of is Klaas daarvan?
  En hadden verder de Stentor en de Zwollenaar geen belang bij een reportage? Voelden ze zich daar te groot voor? Terwijl, wat ik zo hoor, met de Zwollenaar allerminst goed gaat.
  En fotograaf Jan van Ommen?? Jan is zeker geen fotograaf, wel de reporter van De Ondernemer en oud-redactielid.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.