Open Dag Modelbouwers Regio Zwolle

Zwolle – De Vereniging van Modelbouwers Regio Zwolle hield zaterdag aan de Veemarkt de jaarlijkse Open Dag. Speciaal deze dag was het bezichtigen van de grote maquette van Station Zwolle. Zondag 28 maart is clubruimte “De Poort” aan de Veemarkt 39 te Zwolle ook nog open van 11.00 tot 16.30 uur.

27-03-2010_openhuis_modelbouw_club_zwolle_1.jpg

De maquette is gebouwd op basis van de schaal H0 in de jaren ’50. De werkzaamheden aan deze baan, besturing middels het softwarepakket Koploper en de elektronische besturing met Dinasys,  zijn in een redelijk ver gevorderd stadium. De hoofdbanen zijn inmiddels beperkt berijdbaar. Richting Kampen rijden er inmiddels de dieseltreinen DE I en DE II (Blauwe Engel) . Ook de bouw van het huidige station Kampen is zo goed als gereed.

27-03-2010_openhuis_modelbouw_club_zwolle_2.jpg

27-03-2010_openhuis_modelbouw_club_zwolle_4.jpg

Ook rijdt er inmiddels een bus van het NS station naar het busstation aan de Oosterlaan. Daarnaast beschikken we over een tweetal modulaire treinenbanen in de schalen H0 en N.
27-03-2010_openhuis_modelbouw_club_zwolle_3.jpg
De modulaire treinenbaan H0 heeft een echt werkende waterval en op de baan in schaal N draait inmiddels een kabelbaan en een brug gaat op verzoek open. Deze brug zou in werkelijkheid niet gebouwd kunnen worden. Ook op deze N modelbaan is een Zwolse U.F.O. gesignaleerd vlakbij de Sassenpoort. De Sassenpoort is geheel opgebouwd uit papier en is een lust voor het oog.
Artikel delen: