Het weer: wisselend bewolkt

Zwolle – Zondagochtend valt er in het oosten een bui, maar het is grotendeels droog. Het is wisselend bewolkt, waarbij de zon in het noordelijke deel van Nederland de meeste ruimte krijgt. In de middag ontstaan er op meer plaatsen enkele buien, maar er is met name in het westen ook ruimte voor de zon. De temperatuur komt uit op 9 graden op de Waddeneilanden en 12 graden in het binnenland. De zuidwestenwind neemt toe naar windkracht 4. Aan zee en rond het IJsselmeer windkracht 5 à 6.

27-03-2010_weerfoto_gezicht_vanaf_oude_ijssebrug_naar_hanzelijn.jpg
Gezicht op de nieuwe brug voor de Hanzelijn

‘s Avonds neemt de bewolking toe en gaat er in het zuiden uit de bewolking wat regen vallen. In de nacht trekt de regen ook verder naar het noorden. Het is dan overal bewolkt. De temperaturen dalen tot ongeveer 6 graden. Maandag is het grotendeels bewolkt en regenachtig. De wind is matig vanuit het zuidwesten, aan de kust waait het harder met windkracht 5-6. De temperatuur komt uit rond een normale waarde van 10 à 11 graden. In de nacht naar dinsdag is het tijdelijk droger, bij minima rond 7 graden.

Dinsdag begint de dag droog. Een storing ligt ten westen van ons land en komt langzaam dichterbij. Gedurende de dag gaat er opnieuw flink wat regen vallen. Het is vrij zacht, met temperaturen tussen 11 en 14 graden. Na het passeren van de storing wordt er koelere lucht aangevoerd en daalt de thermometer naar waardes rond 4 graden. In de avond en nacht trekt met het passeren van de storing de zuidwestenwind flink aan. Hierdoor kan het langs de kust stormachtig worden.

Woensdag valt er ook geregeld wat regen. Het is tijdelijk wat frisser, met temperaturen van 8 à 9 graden. Het weerbeeld blijft gedomineerd worden door bewolking. Dit wisselvallige weerbeeld blijft voorlopig standhouden.

Artikel delen: