Battle over ’toekomst voor Overijssel in 2020′

Zwolle – Bij het project Jong Overijssel doet mee! hebben leerlingen van vijf Overijsselse scholen de afgelopen maanden meegedacht over een mooiere en betere toekomst voor Overijssel in 2020. Uit Zwolle doen het Carolus Clusius College, ROC Menso Alting en ROC Landstede mee.

Welke school levert de beste oplossing en presentatie? Dat wordt woensdag 31 maart duidelijk tijdens The Battle. De winnende groep wint voor de hele klas een prijs: zij gaan twee dagen naar Brussel en brengen daar onder andere een bezoek aan het Europese Parlement. De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr. Geert Jansen, geeft het startsein. Daarna presenteren vijf groepen leerlingen hun ideeën. Juryvoorzitter Joop Hassink, vicevoorzitter van Provinciale Staten, reikt later die middag de prijs uit aan de winnende groep. Tijdens The Battle zal Sebastiaan Labrie als dagvoorzitter optreden. Sebastiaan Labrie is voormalig acteur van Onderweg naar Morgen en Goede Tijden Slechte Tijden en presentator van onder andere 3 Op reis van omroep Link, en het kinderprogramma BUYA van de NCRV.

Het project ‘Jong Overijssel doet mee!’ is in 2008 gestart op initiatief van de provincie Overijssel. Hiermee wil de provincie jongeren tussen de 15 en 18 jaar méér betrekken bij democratie en de gang van zaken in het provinciehuis. Slechts één op de vier jongeren weet dat hij/zij op zijn achttiende mag stemmen voor de provinciale bestuurslaag.

Artikel delen: