Bewonersavonden over sociaal plan Dieze-Oost

Zwolle – Op maandag 22 en woensdag 24 maart presenteerde deltaWonen tijdens twee bewonersavonden in Dienstencentrum De Terp het sociaal plan voor bewoners in Dieze-Oost van wie de woningen worden gemoderniseerd. Het gaat hierbij om de Paulus Buijsstraat, Jacob Gillesstraat, Anthonie van der Heimstraat, Pieter Steijnstraat en het Simon van Slingelandtplein. In totaal worden 148 woningen gemoderniseerd.

DeltaWonen wil de bewoners goed begeleiden gedurende het moderniseringsproject. Hiervoor is een sociaal plan opgesteld in samenwerking met de klankbordgroepen uit de wijk. In het sociaal plan staan de rechten en plichten van de bewoners en van deltaWonen gedurende het moderniseringsproces. Zo geeft het sociaal plan weer wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld tijdelijke huisvesting en verhuisvergoedingen. Na afloop van de presentatie was er gelegenheid om vragen te stellen, er waren verschillende medewerkers van deltaWonen aanwezig om vragen te beantwoorden. De bezoekers waren over het algemeen positief over de presentaties en ook deltaWonen kijkt positief terug op de twee bewonersavonden.


Dieze-Oost

Dieze-Oost is een van de buurten van Diezerpoort waarin veel gaat veranderen. Dieze-Oost kenmerkt zich door een dynamisch startersmilieu, maar wordt toch beleefd als te eenzijdig. De buurt wordt gekenmerkt door veel portiekflats in het lage huursegment, die overwegend door starters worden gehuurd. Mensen verhuizen snel en de sociale samenhang in de buurt is daardoor te laag. Dieze-Oost moet beter toegankelijk worden voor verschillende doelgroepen, ook voor gezinnen en senioren. Een buurt waar starters nog steeds goed terecht kunnen, maar waar men tegelijkertijd kan doorstromen in de wijk zelf. Om dit te bereiken, worden er meer woningen voor gezinnen gecreëerd en komt er een mix van koop- en huurwoningen.

De kwaliteit van de woningen en de woonomgeving wordt verbeterd en daarmee ook de leefbaarheid.  In de wijkvernieuwing van Dieze-Oost werken bewoners, klankbordgroepen, woningcorporaties deltaWonen en SWZ, welzijnsorganisatie Travers en de gemeente Zwolle nauw samen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)