Het weer: buien

Zwolle – Dinsdagochtend valt lokaal wat regen in het noorden en oosten. Daarna is het droog, maar het blijft bewolkt. In de middag nadert een storing het land waardoor de bewolking toeneemt. Later volgen er regelmatig buien. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind en het wordt 11 tot 15 graden. Ook de avond en nacht verlopen bewolkt en regenachtig. De wind trekt soms aan naar vrij krachtig. Met minima rond 5 graden wordt het een frisse nacht.

29-03-2010_weerfoto__ijsselcentrale_.jpg
IJsselcentrale

Woensdag begint de dag vrijwel droog, maar nog steeds is het bewolkt. In de loop van de middag trekken vanuit het zuiden regenbuien over. Er staat woensdag veel wind, vooral langs de kust is de wind soms hard, boven land vrij krachtig. Met maxima rond 10 graden, wordt het een stuk frisser dan de voorgaande dagen. Donderdag wordt een onstuimige en koude dag. Het is bewolkt en regenachtig en er staat een matige tot harde zuidwestenwind. Het wordt met gemiddeld 7 graden nog een stuk frisser dan woensdag.

Vrijdag komt de wind langzaam tot bedaren, maar de bewolking en regen blijven in het weerbeeld aanwezig. De temperatuur die vertoont weer een licht stijgende lijn.

Op de lange termijn houdt het wisselvallige weer aan, bij temperaturen die schommelen rond 10 graden. Dit is overigens een normale waarde voor de tijd van het jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: buien”

  1. Eerder hadden we op Weblog een lokaal weerbericht, nu lezen we ook wat er aan de kust gebeuren gaat…

    Waarom is dat nuttige lokale weerbericht verdwenen?

    ==============

    Dat was toen (lang geleden) maar tijdelijk.
    RTV Oost wilde niet dat weerman Ten Hove iets voor Weblog Zwolle ging doen, en blokkeerde de vrijwillige bijdrage.
    Maar als een kundig iemand dagelijks een zwols weerbericht wil doneren… Welkom!

Reacties zijn gesloten.