Mensen, Wijken, Stad en Toekomst centraal

Zwolle – Zwolle stelt de komende vier jaar de uitgangspunten Mensen, Wijken, Stad en Toekomst centraal. Die vier principes vormen de basis van het college-akkoord waaraan de vier grootste raadsfracties PvdA, CDA, ChristenUnie en VVD momenteel werken. Dat heeft fractievoorzitter Eefke Meijerink van de PvdA gisteravond gezegd in de Zwolse gemeenteraad.

De vier partijen die gezamenlijk werken aan een coalitie-akkoord namen de kans te baat om tijdens de gemeenteraadsvergadering de raadsfracties bij te praten over de voortgang van de formatie.

Eefke Meijerink, fractievoorzitter van de PvdA, belichtte namens de beoogde coalitiepartners de resultaten van de besprekingen tot nu toe: “In twee weken tijd zijn inmiddels vijf gesprekken gevoerd. We verwachten nog een paar weken nodig te hebben om tot een college-akkoord te komen. We zoeken op creatieve wijze naar oplossingen voor de knelpunten die we zien voor de komende jaren”. Meijerink schat in dat medio april het nieuwe collegeprogramma vrijgegeven kan worden. PvdA, CDA, ChristenUnie en VVD willen een college-akkoord op hoofdlijnen. Dit houdt in dat weliswaar duidelijke uitgangspunten worden geformuleerd, maar dat de gemeenteraad de ruimte krijgt om eigen invulling te geven aan belangrijke Zwolse kwesties. “Naar verwachting op 19 april of uiterlijk 26 april kan in de gemeenteraad een verantwoordingsdebat over het akkoord worden gevoerd”, aldus Meijerink.

Naast hoofdstukken die gewijd zijn aan de uitgangspunten Mensen, Wijken, Stad en Toekomst zal het nieuwe college-akkoord ook een hoofdstuk bevatten waarin de financiële koers wordt uitgezet voor de komende jaren. Al eerder hebben de beoogde coalitiepartners aangegeven dat zij de ambitie hebben om Zwolle sterker uit de economische recessie te laten komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Mensen, Wijken, Stad en Toekomst centraal”

Reacties zijn gesloten.