Afsluiting naschools voetbal bij FC Zwolle

Zwolle – SportService Zwolle organiseert wekelijks vele naschoolse sport- en beweegactiviteiten voor basisschoolkinderen in alle wijken van Zwolle. Daarbij staat centraal dat de kinderen kennismaken met verschillende sporten. Het doel is om een lifetime sportdeelname onder de kinderen te stimuleren. Daarom worden ook sportverenigingen betrokken bij het aanbod om deze doorstroom zo goed mogelijk te laten verlopen.

Dennis ter Bruggen, duale vakleerkracht van SportService Zwolle, ziet hierin ook een rol weggelegd voor de topsportorganisaties die in Zwolle aanwezig zijn. Daarom gaat hij, samen met de kinderen die deelnemen aan het naschools sportaanbod in de Wipstrik, donderdag 1 april op bezoek bij FC Zwolle. Daar krijgen de kinderen op het hoofdveld een korte voetbalclinic van Bram van Polen, profvoetballer van FC Zwolle. Hiermee sluiten ze de lessenreeks voetbal af.

“Leerlingen worden enthousiast gemaakt voor de sport als er een professionele speler voor de groep staat. Leerlingen zullen het verband gaan leggen met de aangeboden sport en de professional die het uitvoert.” aldus Dennis ter Bruggen. “Tevens groeien deze leerlingen op in een wijk die dicht bij het stadion ligt.”

Met de inzet van Bram van Polen onderstreept FC Zwolle haar maatschappelijke functie en worden topsport en breedtesport dichter bij elkaar gebracht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)