Het weer: bewolkt

Zwolle – Woensdagochtend is het half tot zwaar bewolkt. Op de meeste plaatsen is het eerst nog droog, maar later ontstaan er in het zuiden enkele buien. De wind is matig tot vrij krachtig en komt uit het zuiden.

30-03-2010_weerfoto__roggestraat_.jpg
Roggestraat

Vanmiddag raakt het steeds meer bewolkt en de buien nemen in aantal toe. Ook neemt de wind verder in kracht toe. Aan het einde van de middag en begin avond is de wind op z’n hoogtepunt; in het binnenland vrij krachtig tot krachtig (windkracht 5-6), aan zee krachtig tot hard (windkracht 6-7). Daarnaast wordt de wind vlagerig. Maxima tussen 10 en 12 graden maken het herfstachtige weerbeeld compleet. Vanavond blijft het onstuimig. De wind en buien houden onverminderd aan. Vannacht komt de wind enigszins tot bedaren. Door aanvoer van koudere lucht neemt de kans op neerslag met een winters karakter gaandeweg de nacht wel toe. Het koelt af naar een graad of 4.

Morgen wordt het nog iets frisser. Het kwik weet dan nog maar nauwelijks 8 tot 9 graden te bereiken. Daarbij waait de zuidwester kranig door, wat het qua gevoel koud doet aanvoelen. April vangt aan met enkele Maartse buien. De gehele dag is er kans op deze buien met een winters trekje.

De dagen daarna houdt het wisselvallige weer nog even aan. Tot en met zaterdag speelt de wind een duidelijke rol in het weer. Gedurende de Paasdagen wordt het rustiger en droger. De temperatuur ligt deze feestdagen rond 11 graden.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Hebben we te danken aan gemeente bestuurders die hun hele ziel en zaligheid leggen bij projectontwikkelaars.
  Gelukkig hebben we nu de kredietcrises, kunnen ze weer een beetje bij zinnen komen.
  Papje schreef deze week al dat er meer aandacht aan de binnenstad en kleine zelfstandigen gegeven moest worden.
  We wachten af.


  ⚠️ Meld

 2. Ja jammer, dat hele gebied had met een beetje meer inspanning en geld in de jaren zestig z’n oude karakter kunnen behouden.
  Neem Deventer als voorbeeld: een karaktervolle binnenstad met eigenzinnige leuke kleine winkeltjes. Pas nog geweest en nog steeds erg leuk.


  ⚠️ Meld

 3. Ja, er zijn wel meer historische blunders gemaakt in Zwolle, denk aan stadhuis en aan het prov Overijssels Museum aan de Melkmarkt. Daarentegen vind ik het Eiland en het Aldo v Eijk plan wel weer goed gelukt want het is nieuw maar toch harmoniërend met het oude.


  ⚠️ Meld

 4. @Joppuh,

  Als ze niet zo voortvarend geweest waren om de boel te slopen t.b.v. een nieuw winkelcentrum was het Aldo v Eijk plan er nooit gekomen. Maar dit kwam omdat de bestuurders destijds op de blauwe ogen van de projectontwikkelaars vertrouwden. Helaas.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.