Reanimatietraining gewonnen

Zwolle – Tijdens de open dag van de Isala klinieken maakten bezoekers kans op het winnen van een reanimatietraining voor verwanten van hartpatiënten. De belangstelling was groot: 78 antwoordkaartjes werden ingevuld. Drie families hebben enkele cursusplaatsen cadeau gekregen van de Isala Academie.

 prijswinnaars20reanimatietraining20isala.jpg

Zo nam mevrouw Van de Wetering uit Zwolle een tegoedbon met bloemen in ontvangst van Ankie Spans, opleidingsfunctionaris bij de Isala Academie. Ook mevrouw Geurtse uit Raalte en mevrouw Koller-de Haas uit Dalfsen vielen in de prijzen. Zij zijn inmiddels ook in het zonnetje gezet. Per familie kunnen drie gezinsleden in het komend jaar de training volgen. Meer informatie over deze reanimatietrainingen is te vinden op http://www.isala-academie.nl/

De Isala Academie, het opleidingsinstituut van de Isala klinieken, biedt speciaal voor verwanten en bekenden van hartpatiënten reanimatietrainingen aan waar ook het gebruik van de AED (defibrillator) aan de orde komt. De training onderscheidt zich van andere cursussen doordat de gemeenschappelijke ervaringen van cursisten besproken worden. Die ervaringen kunnen soms tot blokkades leiden bij cursisten om daadwerkelijk over te gaan tot reanimeren. De training wordt daarmee ook een plek voor lotgenotencontact en verwerking.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik vind het toch een beetje ‘rare’ verloting, waarbij je iets kan winnen waarvan je hoopt dat je het nooit nodig hebt…


    ⚠️ Meld

  2. Ik vind het een goede actie; hoe lager de drempel wordt om te gaan reanimeren (je zal het meemaken en beseffen dat je niet goed weet wat je moet doen….) hoe beter.
    Voor deze familie’s is het onderwerp extra beladen, immers iemand in hun omgeving heeft een hartstilstand gehad. Je wenst het niemand toe dat het nogmaals gebeurd maar als je als naaste op zo’n moment ook weet om te handelen, lijkt me een prettig idee.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.