Het weer: Maartse buien

Zwolle – Donderdag wordt het fris. Het kwik weet dan nog maar nauwelijks 8 tot 9 graden te bereiken. Daarbij waait de zuidwester kranig door, wat het qua gevoel koud doet aanvoelen. April vangt aan met enkele Maartse buien. De gehele dag is er kans op deze buien met onweer, hagel en mogelijk natte sneeuw. In de avond klaart het met name in het binnenland op. De nacht naar vrijdag verloopt overwegend droog en helder met minima rond het vriespunt.

31-03-2010_weerfoto__almelosekanaal_.jpg
Almelose Kanaal

Vrijdag begint de dag droog met af en toe zon. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en tegen de avond valt er vanuit het zuidwesten regen. Er staat nog steeds een vrij krachtig tot soms harde zuidenwind en de temperatuur loopt in de middag op naar 12 graden. Zaterdag is het wisselend bewolkt. In de ochtend valt er wat motregen, maar de hoeveelheden blijven beperkt. In de middag trekken er enkele buien over. De wind is matig boven land tot (vrij) krachtig aan zee. Aan de temperatuur verandert weinig.

Ook Zondag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor. Tussen de buien door is er ook ruimte voor de zon. Er staat minder wind dan de voorgaande dagen en de richting is meer westelijk. De aangevoerde lucht is wel weer iets frisser. Het wordt Eerste Paasdag 9 graden aan zee en 11 graden in het oosten. Tweede Paasdag wordt het dankzij een opbouwend hogedrukgebied op veel plaatsen een mooiere dag dan Eerste Paasdag. In het noorden is er nog veel bewolking en kans op een bui, maar in de rest van het land is er veel ruimte voor de zon en is het droog. De temperatuur komt uit rond 12 graden.

De dagen na Pasen blijven we profiteren van het hogedrukgebied in onze regio. De buien worden op een veilige afstand gehouden en er is ook meer zon. De temperaturen schommelen rond normale waarden voor begin april. Het is met 12 tot 14 graden niet erg warm, maar ook niet erg fris.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Het weer: Maartse buien”

  1. Zitten we eindelijk in april, krijgen we maartse buien.
    Tja april doet wat ie wil.

    Zo heb ik er nog één: als het regent in mei is april voorbij:D:D

  2. Mogguh! Het weer is idd niet om over naar huis te schrijven.

    Foto is mooi! Doorkijkje: water, brug, aarde, bomen, watertoren, lucht…alleen het vuur ontbreekt.

    En het mooie weer dus 8)

  3. Hebben de zomervakantie geboekt, gaan naar Turkije. All inclusive.
    Heb daar zelf gemengde gevoelens bij, maar je moet alles een x gedaan hebben.Zie wel.

  4. @Dick ; die verandering gaat meestal gepaard met een verhoging van het aantal kilo’s….

    En astrologie vind ik geen geloof. ’t bestaat al duizenden jaren. Hier in Nederland is er heel veel kaf en minder koren. Zoiets leer je niet in een weekend-werkschop. En diegenen die er jarenlang een gedegen studie van gemaakt hebben neem ik wel degelijk serieus.

  5. @ Drama, serieus nemen mag natuurlijk. Heb er zelf nixxx mee.
    Ach, soms eens iets zwaarder, het wordt tegenwoordig wel errug belangrijk gemaakt. Er worden er weer heel veel beter van! Als je er geen last van hebt, lijkt mij dat er (in het algemeen) weinig aan de hand is.

Reacties zijn gesloten.