Topscore Windesheim in Keuzegids Deeltijdstudies

Zwolle – De Keuzegids Deeltijdstudies 2010 nomineerde de hogeschool als beste grote/middelgrote deeltijdhogeschool. Windesheim krijgt deze waardering vanwege de hoge kwaliteit van de opleidingen. De investering in modernisering van het onderwijs en in het goede studieklimaat heeft hiermee duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

De deeltijdopleidingen van Windesheim doen het goed. Volgens de Keuzegids heeft Windesheim de beste deeltijdopleiding Accountancy en de beste deeltijdopleiding Journalistiek. Verder deelt Windesheim een eerste plaats met Driestar-Educatief met de Lerarenopleiding Voortgezet Onderwijs exact via LOI. Een tweede plaats behaalden de deeltijdopleidingen Communicatie en Godsdienst en Pastoraal Werk.

De Keuzegids Deeltijdstudies 2010 schetst per opleiding kort en helder het vakgebied en biedt inzicht in de beroepsperspectieven. Daarna volgt een vergelijking en kwaliteitsbeoordeling van alle aangeboden opleidingen in het betreffende vakgebied. Deze beoordeling is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten. Met deze ‘consumententest’-benadering is de Keuzegids interessant voor aanstaande studenten, werkgevers en ook voor de behandelde opleidingen zelf. Die krijgen immers een spiegel voorgehouden. De Keuzegids deeltijd HBO 2010 is vanaf vandaag verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op www.keuzegids.org

Windesheim is een van de zeven scholen die recentelijk een overheidssubsidie ontving voor het project Leven Lang Leren. Dit project is bedoeld om de deelname van werknemers aan het hoger onderwijs te stimuleren. Windesheim ontving de subsidie omdat de hogeschool veel activiteiten ontplooit voor 23-plussers. Denk hierbij aan deeltijd- en duale opleidingen, maatwerktrajecten, leerwerktrajecten, Associate degrees en ervaringscertificaten (EVC). Windesheim onderschrijft al jaren het belang van voortdurende scholing. Vanuit de arbeidsmarkt en de samenleving neemt de vraag naar kennis alleen maar toe. Er zijn meer en nieuwe competenties nodig, de beroepsbevolking neemt af terwijl de vergrijzing snel toeneemt. Met het project Leven Lang Leren realiseert de hogeschool de doelstellingen van de overheid om mensen te stimuleren tot blijvende ontwikkeling. Tegelijkertijd realiseert Windesheim hiermee zijn eigen doelstelling als kennisinstelling met een breed aanbod op het gebied van onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)