Eind 2010 ook 3D films in Zwolle

Amsterdam – Pathé neemt de bioscopen van Minerva over. Dit maakten beide bioscoopexploitanten woensdag bekend. In Zwolle wordt Minerva bioscoop Cinema De Kroon overgenomen. Voor de bioscoop aan het Gasthuisplein veranderd er zo goed als niets. De aanpassingen die nodig zijn om aan het einde van 2010 3D films te kunnen tonen gaan gewoon door. Nu moeten liefhebbers van de drie dimensionale films nog naar omringende steden als Hoogeveen of Emmeloord.

Pathé ontvangt jaarlijks ruim negen miljoen bezoekers. Met de overname van de Minervabioscopen worden dit jaar elf miljoen bezoekers verwacht. In totaal bezochten vorig jaar ruim 27 miljoen mensen een bioscoop in Nederland. Voorlopig houden de Minervabioscopen hun naam. Het komende halfjaar wordt volgens een woordvoerder van Pathé zorgvuldig bekeken op welke wijze aan de integratie van beide bedrijven het beste gestalte kan worden gegeven. Pathé heeft momenteel twaalf vestigingen in vooral de vier grote steden plus Eindhoven, Groningen en Helmond. Door de fusie met Minerva krijgt Pathé de gewenste landelijke dekking.

De verzorgingsgebieden van beide bedrijven overlappen elkaar niet. De woordvoerder van Pathé verwacht geen problemen met mededingingsautoriteiten.

Er worden geen gedwongen ontslagen verwacht. Er werken negenhonderd mensen bij Pathé en driehonderd bij Minerva.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Eind 2010 ook 3D films in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.