Deeltijdpabo GH Zwolle in landelijke Top 3

Zwolle – De deeltijd pabo-opleiding van de Gereformeerde Hogeschool behoort tot de top-3 van Nederland. Dat blijkt uit de vandaag verschenen Keuzegids Deeltijd 2010. In de Keuzegids Voltijd 2010 sleepte de Gereformeerde Hogeschool in de categorie ‘kleinere hogescholen’ begin dit jaar al een eerste plaats in de wacht.

Vierdejaars student Alinda Koelewijn uit Bunschoten kan de hoge notering van de GH in de Keuzegids wel verklaren. “De deeltijd pabo aan de GH is een warm bad. Je wordt op een passende manier heel persoonlijk begeleid. Dat voelt goed, juist ook op momenten dat je in je studie flink moet aanpoten.” Deeltijdcoördinator Frank van den Bos denkt dat de succesformule van de pabo hem zit in ‘ervaringen delen’ en ‘samen leren’. “Onze deeltijdstudenten hebben meestal drie ‘levens’: gezin, werk en opleiding. Ze dragen zelf hun verantwoordelijkheid, ze willen efficiënt studeren en ze waarderen onze persoonlijke benadering daarin”, aldus Van den Bos. Opleidingsmanager Jaap Modderman ziet de hoge notering in de Keuzegids als een bevestiging: “Waar onze deeltijdstudenten én onze werkveldpartners ons al vaak mee complimenteren, zien we nu bevestigd: de GH verzorgt een van de beste deeltijdopleidingen pabo van Nederland.”

Prijs-kwaliteit

De Keuzegids is bovendien zeer te spreken over de prijs van die hoge kwaliteit: “De kleine pabo’s en ook de Gereformeerde Hogeschool zijn het goedkoopst met een collegegeld van zo’n duizend euro. Andere hogescholen en universiteiten vragen zo’n 1300 tot 1400 euro.” Omdat er voor aankomende leraren een speciale tegemoetkoming bestaat, pakt studeren aan de pabo sowieso voordelig uit. Daarnaast zijn studiekosten aftrekbaar bij de belasting.

Keuzegids

De Keuzegids Deeltijdstudies 2010 staat onder redactie van het Hoger Onderwijs Persbureau en vergelijkt de deeltijdopleidingen in het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs. De gegevens komen uit rapportages van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), accreditatiegegevens van de NVAO en resultaten van de Nationale Studentenenquête.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)