Erwin Kroll voorspelt fantastisch weer voor CCC

Zwolle – Veel spreekwoorden zijn van toepassing op het weer, zoals “maart roert zijn staart”, “april doet wat hij wil” en “hij heeft de wind in de zeilen”. Een groepje leerlingen van het Carolus Clusius College interviewden weerman Erwin Kroll voor een Frans talenproject. Het project vond de weerman zo leuk dat hij bij hoge uitzondering een groepje leerlingen van het CCC ontving op zijn werkplek bij de NOS.

cimg09471.jpg

Zij interviewden hem over diverse spreekwoorden die met het weer te maken hebben en vroegen hem naar het spreekwoord dat hem het meeste aanspreekt. “Na regen komt zonneschijn” is het favoriete spreekwoord van Erwin Kroll. De leerlingen van een 4 vwo klas werken aan het project “de kat uit de boom kijken”. Met het vak Frans hebben zij de e-twinning internationaliseringsprijs gewonnen. Zij hebben een aantal typisch Nederlandse spreekwoorden op een foto uitgebeeld , vertaald in het Frans en uitgewisseld met leerlingen van het Franse collège Robert le Frison uit Cassel. De Franse leerlingen hebben Nederlands in hun vakkenpakket en hebben hetzelfde gedaan in het tegenovergestelde: Franse spreekwoorden vertalen in het Nederlands. Eind april volgt er een fysieke uitwisseling tussen de klassen.

cimg0881.jpg

cimg09431.jpg

Het bezoek aan weerman Erwin Kroll heeft te maken met het vervolg op het project. De leerlingen van het Carolus Clusius College zijn diverse mensen aan het interviewen over spreekwoorden die betrekking hebben op hun beroep en doen daarmee een gooi naar de hoofdprijs van de Europese wedstrijd dat ondersteund wordt door het Europees Platform. Naast het interview kregen de leerlingen ook een uitgebreide rondleiding op de redacties en studio’s van de NOS, vertelde Erwin Kroll hoe het weerbericht gemaakt wordt en deed hij een voorspelling voor het CCC: de komende 25 jaar fantastisch weer op het CCC!

Artikel delen:
Reacties 7

Reacties zijn gesloten.