Proef met volkstuinen voor minima van start

Zwolle – Het komend jaar (2010-2011) subsidieert de gemeente Zwolle het proefproject ‘volkstuinen voor minima’. Dit project is een initiatief van de Stichting CliP die met het project mensen met een laag inkomen wil stimuleren om te tuinieren in een volkstuin. De gemeente stelt per jaar 1.600,- euro beschikbaar.
Voor de proef komen vier inwoners van Zwolle met een inkomen tot 115 procent van de wet werk en bijstand in aanmerking om gedurende 1 jaar gratis ervaring op te doen met tuinieren. Na het eerste jaar krijgen zij de mogelijkheid om lid te blijven van de volkstuinvereniging.

De tuinvereniging Westenholte heeft aangegeven mee te willen werken aan het project en stelt vier halve volkstuinen beschikbaar. Ook zorgt de vereniging voor begeleiding, materiaal en overige benodigdheden zoals zaden en pootgoed. Het subsidiebedrag kan ook gebruikt worden voor de contributie. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met tuinvereniging Westenholte, de heer Mooren op telefoonnummer (038) 454 99 93 (na 17.00 uur).
Het mes snijdt volgens de stichting aan twee kanten: het levert een vrijetijdsbesteding op en zorgt voor goedkoop en gezond eten. Afhankelijk van de resultaten wordt in 2011 bekeken of het project voortgezet kan worden en uitgebreid wordt naar andere tuinverenigingen.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ben erg benieuwd naar de animo voor deze regeling, hoe de gemeente 'minima' gaat informeren over deze mogelijkheid én hoe het project ontvangen wordt door gebruikers. Nooit verkeerd om met de vingers in de aarde te wroeten en eigen boontjes doppen…

  2. Da's 400 p.p. Je hoeft geen zaad en pootgoed te kopen en het materiaal is te leen. Ik vraag me dan af waar heb je die 400 euro dan voor nodig? Volgens mij rest alleen nog de contributie en de borg. Overigens wil ik me best aanmelden, maar tuinier al zowel thuis als bij een volkstuin. Kan dit overigens prima bekostigen als minima, heb geen extra subsidie nodig, ook al zou het leuk zijn natuurlijk

  3. Iemand met een minimum uitkering wordt aan het werk gezet in een volkstuintje om geld te besparen.
    Dan kan die persoon dus werken..

  4. ben benieuwd of er ook daadwerkelijk mensen zijn die voor deze maatregel in aanmerking willen komen.Men komt er toch vaak liever niet voor uit .Je zit met je tuintje naast iemand met een uitkering en die betaald al jaren die tuin.Of kunnen mensen die nu al een tuin hebben zich ook aanmelden??Een volkstuin kost 50 euro??? huur, de middelen krijgen ze van de club dus is 400 euro p.p is vrij veel geld.

Reageer