Overbrugging nieuwe IJsselspoorbrug uitgesteld!

Zwolle – Mede naar aanleiding van het hoge water in de IJssel, in de afgelopen periode, zijn de data voor invaring en hijsen van het middelste brugdeel van de nieuwe spoorbrug opgeschoven. Op dit moment wordt er gestreefd naar het weekend van 1 en 2 mei a.s.

ijsselspoorbrug_3946_470.jpg

Zaterdag 1 mei zal tussen 9.00 en 17.00 uur het 2400 ton zware brugdeel op pontons worden opgereden en ingevaren. Deze tijd is afhankelijk van het wel of niet vlotte verloop van de operatie. Het spectaculaire ophijsen en zekeren van het brugdeel zal op de zondag 2 mei, vanaf 9.00 tot in de loop van de middag plaatsvinden. Er worden voor de gehele operatie veel belangstellenden verwacht.

ijsselspoorbrug_8620_470.jpg

ijsselspoorbrug_8576_470.jpg

ijsselspoorbrug_8412_470.jpg

Voor zover nu bekend zal op deze dagen aan de Hattemse zijde, in de uiterwaarden van de IJssel, een ruimte worden ingericht voor publiek en media. De Zwolse zijde zal, met een hoge mate van waarschijnlijkheid, op deze dagen, i.v.m. het werkverkeer niet toegankelijk zijn.

ijsselspoorbrug_8428_470.jpg

ijsselspoorbrug_8448_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Mijn Zwolse collega zei dat ook gelijk. ECHT WAAR toen ik het postte schreef ik het puur omdat ik het zo mooi opvallend rood vond. 2 seconden later had ik ook de PvdA-link en ik vind het prima 😉


  ⚠️ Meld

 2. ja ga ook maar eens kijken dan dit is toch wel weer een bijzonder moment;) attem&zwolle weer wat dichter bij mekaar 8)
  mooi fiets bruggie oja de trein gaat er ook nog over:P


  ⚠️ Meld

 3. Denk dat ik er maar met een ballenkraam ga staan.
  Zal wel lekker druk weurden.

  Toch wel een speciaal moment als dat stuk ijzer er in komt te hangen


  ⚠️ Meld

 4. Ja P;antje zeker een knap staaltje werk van de mannen en vrouwen die er aan werken.En niet te vergeten de weersomstandigheden daar aan de ijssel s,winters met die koude gure wint ,dan ben je blij als de werkdag om is bij die omstandigheden.Dus die werknemers verdienen een dikke pluim en een dikke bonus als het klaar is.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.