Voorontwerp bestemmingsplan Nieuw Hofvliet en Rodetorenbrug ter inzage

Zwolle – Het voorontwerp bestemmingsplan voor de Rodetorenbrug en voor villa Nieuw Hofvliet op het eiland in de binnenstad van Zwolle ligt binnenkort ter inzage. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk de Rodetorenbrug over de stadsgracht aan te leggen en de villa tot horecagelegenheid te ontwikkelen.

Hoe de Rodetorenbrug er uiteindelijk komt uit te zien, is nu nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de brug vanaf het Rodetorenplein via eiland Nieuw Hofvliet richting Pannekoekendijk loopt. De brug wordt ingepast in de omgeving van het eiland. Wat betreft villa Nieuw Hofvliet, een belangrijke wijziging in het bestemmingsplan ten opzichte van het Stedenbouwkundig Programma van Eisen uit 2006 is dat er geen extra (kantoor)bebouwing naast de villa komt. Wel wordt de villa uitgebreid waarbij het geheel kan worden gebruikt als restaurant. Belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van het eiland is dat het groene karakter behouden blijft. Het voorontwerp bestemmingsplan Rodetorenbrug en Nieuw Hofvliet ligt binnenkort zes weken ter inzage.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Zo zie je maar weer dat de brug er speciaal komt om de projectontwikkelaar te steunen nu kantoorruimtes aan de straatstenen niet meer te verhuren zijn.
  Voor de goede orde De Nieuwe Hofvliet villa staat niet in de binnenstad van Zwolle.


  ⚠️ Meld

 2. De hofvliet villa is jaren gelden volgens mij door de gemeente gekocht en tijdelijks als onderdak gediend voor sporters of zo(basketbal).


  ⚠️ Meld

 3. @Yoz,
  Nee de Nieuwe Hofvliet villa is de villa die aan de stadsgracht staat en met riet gedekt is.
  Wat jij bedoelt is de villa waar vroeger de beeldentuin was en die aan de andere kant van de Pannekoekendijk staat n.l. aan het Zwarte Water.


  ⚠️ Meld

 4. Die brug op die plek……belachelijk, de stad is er niet mee gediend en de belangenverstrengeling druipt er vanaf, als je enig respect hebt voor je stedenbouwkundig karakter van je vestingstad dan doe je dat toch niet?


  ⚠️ Meld

 5. We kunnen met zijn allen bezwaar gaan aantekenen tegen dit voorontwerp bestemmingsplan.
  Misschien dat het nieuwe college nog tot andere gedachten komt i.v.m. de te nemen bezuinigen.


  ⚠️ Meld

 6. Waarom nou toch geen discotheek in die Villa? Perfect toch, net buiten het centrum (hebben die ‘vrienden van de stadskern’ ook niets te zeuren), naast de toekomstige huisvesting voor studenten, naast de nieuwe parkeergarage en vlakbij qpark maagjesbolwerk, je trekt er de levendigheid van de binnenstad door richting de nieuwbouw kamperpoort waar een bioscoop komt terwijl je de betrekkelijke rust van de kroegen/cafe’s in het centrum in stand houdt. Eventuele discogangers van buiten de stad hoeven zo niet eens in het centrum te belanden. Maargoed….:P


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.