Sneller met de trein naar de Randstad

De NS wil de nieuwe dienstregeling per 9 december 2007 verbeteren. Dat blijkt uit de adviesaanvraag die de NS aan het Landelijk Overlegorgaan Openbaar Vervoer heeft gestuurd. De reistijd vanuit Groningen, Leeuwarden en Zwolle richting de randstad wordt versneld. Treinreiziger.nl schat dat dagelijks 80.000 reizigers te maken krijgen met een verbetering.

 

De NS overweegt om op minder complexe trajecten minder rijtijd-marge toe te voegen. De NS doet nu een proef met treinen van Zwolle naar Groningen/Leeuwarden. Marge is een extra reistijd bovenop de minimale reistijd die bedoeld is om vertraging te voorkomen of in te halen. Als de proef van Zwolle naar Groningen / Leeuwarden een succes is, wil de NS ook andere reistijden verkorten. Treinreiziger.nl is blij dat bij de planningsnormen nu ook gekeken wordt naar de lokale complexiteit van een traject. Hiervoor heeft Treinreiziger.nl al langer gepleit.

De reistijd van de intercity’s neemt tussen Zwolle en Amersfoort met 2 minuten af. Deze verbetering is het gevolg van kortere brugopening van de IJsselbrug. Ook de reizigers uit Groningen en Leeuwarden profiteren hiervan. Doorgaande reizigers van en naar Kampen gaan er het meest op vooruit.

Bij de invoering van de huidige dienstregeling was er veel kritiek op de reistijd Groningen/Leeuwarden – Den Haag. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft onderzoek laten doen naar het versnellen van de reistijd door minder stops. Uit dit onderzoek blijkt dat meer stops het gebruik van het openbaar vervoer kan vergroten.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @ chris: voldoende materieel? Hoezo? er gaan geen meer treinen rijden. De huidige treinen gaan er 2 minuten sneller over doen.
    @ paul: Hanzelijn: ja klopt, maar die is voorlopig nog niet klaar.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.