De kans om ‘nieuwe’ Van Gogh gratis te bezichtigen

Zwolle/Heino – Op zaterdag 10 en zondag 11 april organiseert de Nederlandse Museumvereniging voor de 29e keer het Nationaal Museumweekend. Museum de Fundatie zet deze dagen de deuren van zijn beide locaties gratis open voor publiek; een uitgelezen kans om u te laten verleiden door de pas ontdekte Van Gogh en andere werken van zijn hand uit onder andere het Van Gogh Museum.

Verder topstukken uit de collectie van Dirk Hannema – Mondriaan, Ter Borch, Turner, Picabia, Israëls, Herbin, Citroen etc.- en de tijdelijke tentoonstellingen ‘Marte Röling-Portretten van een Liefde’ (locatie Zwolle) , ‘Jeroen Krabbé-Unknown Horizons'(locatie Heino/Wijhe) en ‘Portrettisten Nu'(locatie Heino/Wijhe).

Vincent van Gogh
De tentoonstelling die gewijd is aan De molen ‘Le blute-fin’ vertelt het verhaal van de ontdekking en laat zien hoe het onderzoek naar dit werk van Vincent van Gogh in zijn werk ging. Naast De molen ‘Le blute- fin’ worden er twee prachtige stijlverwante schilderijen van Vincent van Gogh  (collectie van het Van Gogh Museum en collectie Noro Foundation) gepresenteerd en één  schilderij van Arnold Hendrik Koning (collectie Van Gogh Museum). Verder zijn er werken tentoongesteld die Dirk Hannema verwierf bij kunsthandel Hein,  waaronder schilderijen van Huet en Troyon, tekeningen van Redon en Millet, laat-middeleeuwse sculptuur en een beeld van Degas.

Marte Röling – Portretten van een liefde
Vijfenvijftig portretten van bijna twee bij twee meter van Henk Jurriaans vormen het middelpunt van de tentoonstelling Marte Röling – Portretten van een Liefde. Henk Jurriaans en Marte Röling waren 36 jaar samen toen Jurriaans in 2005 overleed. Marte Röling schilderde zijn portretten in de jaren daarna. Het is haar persoonlijke relaas van een grote liefde

 

Jeroen Krabbé – Unknown Horizons & Portrettisten Nu
In Kasteel het Nijenhuis (Heino/Wijhe) is de tentoonstelling Unknown Horizons te zien, vijftig nieuwe werken van de hand van Jeroen Krabbé. De tentoonstelling toont de vruchten van reizen die Krabbé in 2008 maakte naar Zuid-Afrika (Transkei), het eiland Réunion, Mauritius en Argentinië.In Jeroen Krabbé – Unknown Horizons zijn Krabbé’s mensenlege paradijzen te zien, de expositie documenteert na de grote overzichtstentoonstelling vorig jaar in Zwolle eens te meer zijn meesterschap als schilder van licht en kleur. Op de begane grond van het kasteel is bovendien de tentoonstelling ‘Portrettisten Nu’ te zien, met werk van 30 contemporaine Nederlandse portretschilders.

Zowel Paleis a/d Blijmarkt als Kasteel het Nijenhuis zijn op zaterdag 10 en zondag 11 april gratis toegankelijk tussen 11.00 en 17.00 uur. Informatie: www.museumdefundatie.nl of 0572-388188.

Artikel delen: