Kinderopvang Veerezon opent haar deuren

Zwolle – Kinderopvang Veerezon in Stadshagen wordt op maandag 19 april a.s. geopend. Kinderen vanaf 8 weken zijn van harte welkom. Daarna is doorstroming naar het onderwijs van Veerezon mogelijk. Het pedagogisch en ontwikkelingsconcept van zowel de kinderopvang als het onderwijs is identiek aan elkaar. Zo garandeert Veerezon de doorgaande ontwikkelingslijn van elk kind. Veerezon start op 19 april met één groep kinderopvang en zal per augustus met drie groepen kinderopvang verder kunnen gaan.

Kinderopvang bij Veerezon wordt mede uitgevoerd door Landstede Kinderopvang. Evenals bij Landstede Kinderopvang is het pedagogisch concept van Reggio Emilia een belangrijk uitgangspunt voor Veerezon. Kinderen leren door al hun zintuigen te gebruiken, door te experimenteren, te ontdekken, te imiteren en te oefenen. Vanaf de geboorte is ieder kind competent, krachtig en intelligent en beschikt over wel honderd talen om met zijn omgeving te kunnen communiceren. Kinderen zijn nieuwsgierig en willen graag uitgedaagd worden om te leren en ontwikkelen. De ruimtes voor kinderopvang worden zo ingericht dat alle kinderen worden geprikkeld en uitgedaagd om te leren.

Veerezon Kinderopvang werkt met verticale groepen, waarin kinderen van verschillende leeftijden met elkaar leren omgaan. Ieder kind dat op Veerezon komt wordt gezien als een individu met eigen talenten en mogelijkheden en unieke ontwikkelingswijze. De eigen kwaliteiten staan centraal in de wijze waarop de kinderen bij Veerezon benaderd worden. Kinderen kunnen op verschillende manieren intelligent zijn en daardoor ook op verschillende manieren leren. De medewerkers van Veerezon gebruiken deze verschillende intelligenties om kinderen nieuwe dingen te laten begrijpen en te leren. Vanaf het moment dat de kinderen twee jaar zijn kunnen ze op een speelse manier kennismaken met de tweetaligheid van Veerezon. Veerezon beschikt hiervoor over een native speaker Engels.

De groepen werken met een vaste dagindeling. Deze volgt het bioritme van de kinderen en biedt hen de structuur die ze nodig hebben om zich veilig te voelen.

Veerezon heeft ruime openingstijden; van maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur zijn de kinderen welkom. Ook is Veerezon het gehele jaar geopend, met uitzondering van de weekenden en reguliere feestdagen.

Veerezon organiseert voor geïnteresseerden in zowel kinderopvang als het onderwijs een informatief inloopmoment op woensdagmorgen 21 april tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Woensdagavond 21 april om 20.00 uur wordt een informatieavond georganiseerd over het onderwijsgedeelte van Veerezon. Adres Veerezon: Oude Wetering 80.

Daarnaast kan men ook een afspraak maken om te komen kijken wat Veerezon biedt. Daarvoor kan men contact opnemen met de coördinator Kinderopvang, telefoonnummer: 0654258023 of via mail: info@veerezon.nl. Op http://www.veerezon.nl/

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Het is wel anders….

  Als ik het zo op de website lees, bepaal je zelf wanneer je kind naar school gaat, school is open van maandag tot zaterdag. Minimaal 1000 uur per jaar afnemen…

  Lijkt me best ingewikkeld voor een leerkracht..

 2. Het lijkt op het eerste gezicht misschien lastig maar wij vinden het perfect. Het is even omschakelen omdat je "anders" gewend bent.
  Vakanties nemen buiten de reguliere vakanties om is toch erg fijn? Op je werk doe je toch ook niet anders?

  Een tevreden ouder met kinderen op de bassisschool Veerezon

 3. Veerezon heeft ruime openingstijden; van maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur zijn de kinderen welkom. Ook is Veerezon het gehele jaar geopend, met uitzondering van de weekenden en reguliere feestdagen.

  Dat is helemaal niet meer zo, ze nu een gewoon lesrooster en reguliere vakanties. Dit om dat ze het financieel niet rond krijgen.

  Toch Alatariel! Leuke nickname;)

 4. Het is echt een enorm goede school..Sinds mijn zoontje erop zit is hij enorm veranderd in positieve zin..van een schuw jongetje dat bang was om contact te maken tot een kindje dat nu iets durft te zeggen in een groep.

  Voorheen zat hij op zo'n typische 'massa school' met 4 groepen 1 met 30 kinderen per klas… nu is er 1 groep 1 met maximaal 20 kindjes!

  Er wordt echt gekeken naar het kind en naar wat het kind nodig heeft.. De gedachte dat het kind zelf uitmaakt wat ie doet is echt onzin..

  Ik vind het erg jammer dat sommige mensen zo negatief doen terwijl ze waarschijnlijk nog nooit contact hebben gehad met de school of er hebben gekeken..

  Ik wil het beste voor mijn kinderen en daarom zitten ze simpelweg op Veerezon..Daarnaast is de combinatie van school, naschoolse opvang en kinderopvang perfect!:D

 5. Lekker kortzichtig… Omdat JIJ het niet wil, betekend niet dat de hele wereld het niet wil..

  Sommige mensen hechten nou eenmaal waarde aan een sociaal leven, collega's, een eigen leven in plaats van alleen maar moeder zijn..

  Uiteraard is dit voor iedereen een eigen keuze, maar dat je geen kind waard bent zijn wel erg beledigende uitspraken!

 6. Nou mijn dochtertje ging vanaf 10 weken naar de opvang en ze is er niets slechter van geworden..

  Ik snap je punt wel, maar ik denk dat je ook moet beseffen dat we in een tijd leven waar dit nou eenmaal de realiteit is..Mensen moeten nou eenmaal werken, en nee, niet om in een dikke auto te rijden of ik een groot huis te wonen..

 7. En als collega's echt goede collega's zijn en niet alleen maar van die mopshond tutjes die alleen aan geld en uiterlijk denken, dan kunnen ze ook prima een half jaar zonder je…omg dus als je er voor je kind wilt zijn ben je ineens a sociaal? nou, juist niet.

 8. Oh heaven; michellybelly. Nou mevr. Belly je typt maar lekker hoe je zelf wilt. Het komt alleen zo over van: Lees mijn bericht da's het belangrijkste. Mag, tuurlijk. Tip? Je kunt het ook nog onderstrepen en schuingedrukt afdrukken. Gewoon omdat het kan.

 9. Nee je bent zeker niet asociaal als je aan je kind denkt, maar ieder verschilt daarin.. het is pas asociaal om te zeggen dat je je kind niet waard bent als je het naar een opvang brengt..

  Ik oordeel niet over jou omdat jij voor je kindje wil zorgen, dat is jou recht..

 10. Daar gaat het niet om, noem me maar ouwerwets, maar 8 weken is gewoon te klein.
  Niet geheel ondenkbaar is dan dat je in handen valt van een 18 jarige die nergens kaas van gegeten heeft, nou lekkere moeder ben je dan, als je je kind op zo een leeftijd doorgeeft aan jan en alleman.
  Een half jaar oud is jong genoeg.

 11. @ QM; 8 weken ga ik zeker in mee. Dit vind ik onzin

  maar ik denk dat je ook moet beseffen dat we in een tijd leven waar dit nou eenmaal de realiteit is..Mensen moeten nou eenmaal werken

  . Gewoon kijken wat je te besteden hebt en niet meer uitgeven. Daar is een hele financiële crisis mee begonnen. En vooral niet willen/moeten doen als "alle mensen om je heen".

  Alles "kan" vaak ja….zolang het ze zelf wel héél goed uitkomt. Nou ja, mijn moeder en vrouw vonden het nog gewoon fijn om hun kinderen zelf op te voeden. Je ziet het ook veel bij sporttrainingen en -wedstrijden; de sportclub is ineens verantwoordelijk voor het gedumpte kind. Maar bovenal; Ieder zijn/haar ding natuurlijk.

 12. Dat ligt uiteraard aan de keuze van het kinderdagverblijf en ik moet je zeggen dat ik in zekere zin volkomen met je eens ben.. Ik moet er niet aan denken dat een onervaren meisje mijn kindjes gaat 'opvoeden'.. Maar daar heb je dus de keuze in tientallen kinderdagverblijven en is het de kunst om de juiste uit te kiezen..:)

  Gelukkig heeft mijn intuïtie mij tot op heden nog niet in de steek gelaten en heb ik ondertussen 1 kindje op school en de tweede bijna en ik kan niet meer tevreden met de school/opvang en de begeleiding..

  Daarnaast snap ik jou punt ook erg goed dat je een half jaar jong genoeg vindt, ik hoop ook dat je mijn standpunt begrijpt dat iedere ouder weer andere keuzes maken en dat deze keuzes niet altijd verkeerd zijn (niet om mijn keuze aan je op te dringen hoor).. Iedereen staat nou eenmaal anders in het leven..

 13. Nogmaals…8 weken, ik vind het onverantwoord.Kom mij niet aan met praatjes als 'hoe je in het leven staat'…

  Heb je wel eens gezien hoe klein en hulpeloos een baby van 8 weken is??? En dat breng je weg???
  Had het dan laten aborteren, als het je allemaal te veel en te moeilijk is…en je perse vasthoud aan je sociaal leven.
  Dan heb je dus geen idee wat kind opvoeden inhoud, en vind je die paar cent die je kunt verdienen om je zo gekoesterde zelfstandigheid hoog te houden belangrijker dan je eigen vlees en bloed…
  😮

 14. @ QM, vind dit uberhebzuchtige gedrag ook nogal egocentrische

  perse vasthoud aan je sociaal leven

  . Wist niet eens dat het mocht. Maar als de experts het verantwoord vinden, tja de ouders blijven verantwoordelijk. Ook als ze later e.e.a. gevraagd wordt.

 15. Nee maar wat ik zo verbijsterend vind; het gaat om een kind, een baby.
  Maar ik ken ze wel, heb zelf schoonfamillie met kinderen als ornamenten…'omdat het zo hoort'…die zijn ook van het wegbrengen.Van die types waarbij alles om geld en materieel gewin draait, vreselijk.De mafia is er niks bij.

  Zo een baby is toch gewoon leuk om naar te kijken, wegbrengen, het zou niet eens in me opkomen.

 16. @QM

  Een eigen mening is prima hoor, maar je dringt jou mening nu wel erg op als ik eerlijk ben.. Ik denk dat elke ouder prima voor zichzelf de keuze kan/mag maken wat acceptabel is..

 17. In de eerste instantie gaat het mij inderdaad over de stijl.. Persoonlijk vind ik uitlatingen als

  Had het dan laten aborteren, als het je allemaal te veel en te moeilijk is…en je perse vasthoud aan je sociaal leven

  en

  onbegrijpelijk dat je een baby van 8 weken naar de opvang brengt… dan ben je geen kind waard.

  erg heftig..Dit is geen mening meer, maar een zeer kwetsende belediging voor alle werkende vaders en moeders.

  Ik weet zeker dat de vaders en moeders stapgek zijn op zijn/haar kind(eren) en dat er zeker niet altijd alleen maar gewerkt wordt voor luxe, maar soms ook uit noodzaak.

  Daarnaast vind ik persoonlijk dat er niets mis is met kinderopvang vanaf welke leeftijd dan ook. Het is een keuze van de ouders, wat zij het beste vinden voor het kind. Ik vind dat niemand hier over kan oordelen.

  Mijn eerste dochter is nooit naar een opvang geweest, dit namen indertijd opa en oma op zich. Ze is ondertussen 13 en kan na schooltijd zelf naar huis. Mijn zoontje is 3 jaar en gaan 3 dagen per week naar de opvang. Ik heb hier geen problemen mee en mijn zoontje ook niet.. Hij vermaakt zich perfect en ik zie dat het zijn ontwikkeling goed doet (het samen delen e.d.)

  Ik vind dat je als ouder zijnde zelf moet kunnen beslissen wat goed is voor je kind, of dit nou thuis blijven is of dat je gaat werken en het kind naar de opvang gaat. Wel is er een sterk verschil tussen de verschillende opvang centra's, dus ik denk dat je als ouder zijnde je hier wel in moet verdiepen.

  Als laatste reactie wil ik mededelen dat ik niets mis vind met opvang voor kinderen, zelfs baby??s, mits hier een volwaardig leidster tegenover staat. Daarnaast is er ook niets mis met thuis blijven om voor je kind te zorgen. Dit zijn twee keuzes die je als ouder gelukkig zelf mag maken!

Reageer