Konijnenveld en Provincieroute afgesloten

Zwolle – In opdracht van de gemeente Zwolle voert aannemingsbedrijf KWS van maandag 12 april tot en met vrijdag 30 april onderhoudswerkzaamheden uit aan het Konijnenveld en de Provincieroute. Gedurende de werkzaamheden zijn deze wegen afgesloten voor alle doorgaande verkeer. 
De activiteiten aan het Konijnenveld (gelegen tussen de Forelkolk en het Eekhoornveld) en de Provincieroute (gelegen tussen het Eekhoornveld en de Van Coevordenmarke) bestaan uit: herstraatwerkzaamheden aan parkeerplaatsen en voetpaden, het frezen van de bestaande asfaltlaag, het opnieuw asfalteren van de rijbaan en het aanpassen van de bestaande bushaltes conform de nieuwe richtlijnen.
Gedurende het werk zijn het Konijnenveld en de Provincieroute afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Er zijn tijdelijke haltes geplaatst aan het Eekhoornveld, de Ittersumallee en Burgemeester De Vos van Steenwijklaan. De bus halteert op de rijbaan. Hierdoor zal het verkeer een kort moment van oponthoud ervaren.
De buurtbewoners zijn vorige week via een brief over de werkzaamheden geïnformeerd. De bewoners kunnen – voor zover de werkzaamheden het toelaten – hun woning per auto bereiken. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden op 19 april en 27 april wordt de bewoners verzocht de auto elders te parkeren.
 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. De bus halteert op de rijbaan. Hierdoor zal het verkeer een kort moment van oponthoud ervaren.

  Hier wordt ik toch zo _pissed_ van.
  Welke sukkel bedenkt dat toch – autootje pesten!
  Door anderen te treiteren denken ze dat we de bus in gaan ofzo?
  Het mobiliteitscriterium is toch "mobiliseren" en niet "stabiliseren"?
  Zelfs de meeste prima bushaltes met hoop ruimte in de berm wordt krampachtig weggehaald om de bus het overige verkeer te laten klieren. Ook in gelderland (rij nu eens naar Heerde – zelfs de DOORGAANDE weg wordt zoveel mogelijk geblokt. Ook in Z worden de hoofdwegen geblokt.
  Bah. En maar geld vreten in crisistijd. Mijn geld.
  Juist. Ik ben pissed. Totally pissed.
  Ik ben vóór een groot claxon concert van iedere vervoermiddel dat weer doelloos achter een bus stil staat.

 2. Rustig rustig!

  Dit is slechts tijdelijk het geval! Daarna rijden de bussen hun normale routes weer!

  Ik vind wel, dat er op te veel plaatsen tegelijk gewerkt wordt! En dat de snelheidsbeperkingen nergens over gaan!
  IJsselallee is één bouwput. Ceintuurbaan is één en al werkzaamheden.
  Wilde ik gisteren binnendoor rijden hebben ze de Brederostraat óók nog eens afgesloten!

  En dan de snelheidsbeperkingen… Ik wil best rekening houden met de wegwerkers, maar 30 km/uur op de IJsselallee?!? Je jaagt jezelf de dood in als je dat werkelijk gaat rijden! (En dan overdrijf ik niet….dat is nog het ergste!)

 3. Ik help het je hopen dat het tijdelijk is. Bij WKZ is het iig al geruime tijd permanent. Aan de overkant van de IJssel zie je de nieuwe (verhoogde) stoepbanden langs de straat verschijnen en dus stopt de bus OP de rijbaan.
  Als het tijdelijk is heb ik er uiteraard geen moeite mee en wacht ik bijna met plezier, wel met de kanttekening die ook jij plaatst Plantje: alles lijkt nu gelijktijdig te moeten.

  Ik ben dus bang, zeker gezien wat aan overzijde gebeurt en hier bij WKZ, hollewandsweg en op nog wel meer plekken, het overige verkeer gedwongen wordt te stoppen.
  Bij de hollewandsweg stopt de bus waar ook een verdrijvingsvlak is – je MAG er dus gewoon niet langs, ook al is de weg compleet leeg >:(

 4. Maar dan heb ik nog altijd liever dat ze een bus gebruiken als obstakel dan fietsers.

  Maar ik snap je punt wel. Vroegâh had je nog mooie bushavens… Dan kon je eindelijk die bus voorbij kneuren!

Reacties zijn gesloten.