Nieuwe woonvorm voor jongeren in gebruik genomen

Zwolle – In 2009 heeft deltaWonen een pand aan de Volterbeek 2 in Zwolle (de voormalige Vrouwenopvang) volledig gerenoveerd ten behoeve van cliënten en teamleden van de RIBW IJssel-Vecht. Op de begane grond zijn zeven woon- en slaapkamers met badkamer, een algemene woonkamer, een algemene keuken en een aantal kantoorruimten gerealiseerd. Op de verdieping zijn negen woon- en slaapkamers met badkamer en keuken en een algemene woonkamer gerealiseerd.

img_455620copy.jpg
Gedeputeerde G.Ranter verricht openingshandeling

Eind 2009 hebben de nieuwe bewoners, na een aantal jaren gewoond te hebben aan de Tak van Poortvlietware in Zwolle, het pand in gebruik genomen. Deze bewoners zijn jongeren in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar, veelal afkomstig uit de Jeugdzorg. Met begeleiding van de RIBW IJssel-Vecht worden ze voorbereid op een terugkeer in de maatschappij. Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk zelf kunnen wonen en leven, met of zonder begeleiding.

img_452320copy.jpg
V.l.n.r.: E.Gritter (RIBW), E.Leideman (DeltaWonen), Weth.E.Dannenberg, Gedep.G. Ranter

img_454720copy.jpg
Voor de inrichting van een tuinzitje …

img_453320copy.jpg

De cliënten en begeleiders van de RIBW hebben het pand met veel plezier in gebruik genomen. De woonruimtes van de cliënten zijn nu meer geconcentreerd in één woonvorm, waardoor de begeleiding beter kan worden vormgegeven. Dit is voor zowel de bewoners als de begeleiders een stuk prettiger.

Artikel delen:
Reacties 21
  1. Marjan,

    vooral Gritter, altijd de armen over elkaar in plaats van uit de mouwen. Beetje bezweet voorhoofd, want ja achter dat masker gaat veel kennis schuil over wat er mis is binnen de woonvormen maar niet naar buiten mag lekken.

  2. Je bent de naam lucht in ieder geval niet vergeten. dat siert lucht, van vele kandidaten zijn we naam allang weer kwijt.

  3. De naam Lucht (voor alle duidelijkheid,de lijst Lucht,niet de persoon) wordt ook niet vergeten,alleen al om zijn hilarische standpunten en achterban.
    Maar kan me voorstellen hoor Verdieping dat jij je erin kunt vinden,met een beetje carnavaleske en clowneske draai erin en je voelt je er helemaal thuis.

  4. Not In My Back Yard… dat is hoe er naar gekeken wordt. Schaam me dood voor deze mentaliteit. Ik zie hard werkende mensen die proberen deze jongeren een zetje in de goede richting te geven. Het ziet er uit dat ze het ontzettend goed voor elkaar hebben daar. Wat mij betreft bouwen ze nog meer van deze hulpvormen. Fantastisch gedaan!!!

Reageer