Première vertelvoorstelling Majem

Zwolle – Woensdagmiddag 21 april gaat in Bibliotheek Zwolle Stadshagen de nieuwste vertelvoorstelling van Majem in première. Het sprookje ‘Gesponnen goud’ is een verhaal vol spannende tegenstellingen, over trouw zijn aan je hart en aan jezelf, over een held kunnen zijn en toch mogen huilen.

In dit sprookje wordt een meisje gedwongen om goud te spinnen uit stro. Het meisje krijgt als zij moet spinnen, onverwacht hulp. Een oud grijs mannetje biedt zijn hulp aan, in ruil voor iets dat haar het meest dierbaar zal zijn, namelijk haar eigen zoon. Jaren later wordt zij herinnerd aan haar belofte. Wanneer zij deze niet nakomt, verdwijnt op een dag plotseling haar zoon. Hij komt terecht bij een steen oud vrouwtje. Net als zijn moeder krijgt ook hij hulp bij de arbeid die hij moet verrichten. Ditmaal van een zwarte gesluierde jonkvrouw. En net als zijn moeder vergeet hij zijn belofte….

Drie vrouwen vormen Majem. Verhalenvertelster Janna van den Berg is reeds lang actief als verhalenvertelster. Zij vertolkt al jaren een breed repertoire van sprookjes, volksverhalen en sagen tot de klassieken. Violiste Maaike Gerritsen studeerde in 1988 af aan het conserva-torium in Zwolle. Sindsdien maakt zij deel uit van diverse ensembles en orkesten. Momenteel legt zij zich toe op de vrije improvisatie en het muzikaal verklanken van verhalen en gedichten. Beeldend kunstenares Elsa Visser rondde in 1989 haar studie af aan de kunstacademie in Kampen. Na haar studie heeft zij de vormgeving gedaan voor meerdere theaterproducties, waarbij haar voorkeur uitgaat naar het maken van theatermaskers. Majem is steeds op zoek naar de grenzen van de diverse disciplines en de wijze waarop zij elkaar kunnen versterken. Andere producties van Majem zijn ‘Inanna’ en ‘De rode vogel’. 

Gesponnen goud: woensdag 21 april van 14.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Zwolle Stadshagen (zaal Cultuurhuis). Deze muzikale familievoorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Entree: 4 euro (voorverkoop) en 5 euro (aan de zaal). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Ben er wel op tegen dat het meisje GEDWONGEN wordt Verdieping….Je kunt verdeurie zo'n meisje toch niet dwingen om goud te spinnen?

  Gelezen wat Gremdaat daar op het Alg. Log over verteld…"dwingen"?

  Zie NS & Prorail-link
  —-
  Wel mooi: vertellen voor kinderen! Mooi verwoord ook:

  Vol spannende tegenstellingen, over trouw zijn aan je hart en aan jezelf, over een held kunnen zijn en toch mogen huilen.

Reageer