Stadsderby SVI-WVF eindigt onbeslist (1-1)

Zwolle – "Vergeten te voetballen". De stadsderby in de 2e klasse H tussen SVI en WVF heeft niet gebracht wat er vooraf van werd verwacht. In een zeer matige wedstrijd, waarvan de aftrap pas om half zes in de middag plaatsvond, konden beide teams geen vuist maken. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd iets op gang.

svi_wvf_9593_470.jpg

Özhan Kardag bracht de Westenholtenaren op voorsprong. In de 80e minuut gaf WVF de overwinning uit handen. Martijn Steenbergen zorgde dat de stand weer in evenwicht werd gebracht. Onder niet meer dan gemiddelde publieke belangstelling moesten SVI en WVF laat in de middag, begin van de avond, hun wedstrijd afwerken. De ploegen tastten elkaar in de eerste minuten af. Na vijf minuten kwam SVI verraderlijk dicht bij het doel van Michel van der Aa. De aanvallen van WVF werden bijna consequent door assistent-scheids afgevlagd. Na een kwartiertje was WVF dicht bij de eerste treffer.
Een vrije trap van Mark Sloots werd door Kardag van richting veranderd maar trof net geen doel.

svi_wvf_9658_470.jpg
Özhan Kardag scoort de 1-0 voor WVF …

svi_wvf_9674_470.jpg
Vreugde in het WVF-kamp …

svi_wvf_9590_470.jpg

WVF werd steeds gevaarlijker. SVI-er en oud WVF-er Yasser Dehnavi ontving voor “praten” tegen de leidsman geel. De thuisploeg zorgde af en toe voor onrust in de WVF defensie, maar wist niet te scoren. Om een tweede “praat” kaart te voorkomen wisselde SVI coach Harry Decheiver op slag van rust de mokkende Dehnavi. Na rust kwam WVF goed uit de startblokken. Een mooie aanval over rechts werd door de snelle Arno Leenhouts fraai diagonaal voorgegeven. Kardag haalde de trekker over en schoot onberispelijk raak. ( 0-1) WVF had het betere van het spel. De hard werkende Jeroen van Ommen werd op de rand van de “zestien”, ten koste van geel, afgestopt. De vrije trap die volgde leidde tot niets. Twee minuten later liet diezelfde van Ommen een vlammend schot los, dat beter lot verdiende.

svi_wvf_9447_470.jpg

Coach Lindeboom bracht Dion Reijnen voor Danny Reinders en moest een aan het hoofd geblesseerde Hessel Berends door Peter v/d Streek laten vervangen. In een rommelige fase die volgde ontving aanvoerder Manwell Saro geel voor een te harde charge op Mark Sloots. SVI bracht ondertussen oud WVF-er Jonathan Brands binnen de lijnen. Nog geen minuut later bracht Martijn Steenbergen SVI op gelijke hoogte (1-1). De laatste 5 minuten liet WVF alle kansen op de volle winst liggen en werd Reijnen nog even op geel getrakteerd.   ‘Tjonge, jonge, jonge…, sprak aanvoerder Marthijn van der Steege hoofdschuddend na afloop. ‘Het was slecht voetbal, op een lastig en droog kunstgrasveld’. Coach Lindeboom vond dat zijn ploeg vanmiddag vergat te voetballen. ‘De scherpte ontbrak en we hebben te weinig gebracht. Bij winst hadden we goede zaken kunnen doen. Kijkend naar de stand op de ranglijst, moet een eerste klasse-schap er dit jaar inzitten’, sloot hij af. 

Tekst: John Ruijsch

svi_wvf_9454_470.jpg
Stevige charge van Özhan Kardag op Dehnavi …

svi_wvf_9483_470.jpg

svi_wvf_9525_470.jpg
Je ziet het aankomen …

svi_wvf_9526_470.jpg
Knietje in de ribbenkast …

svi_wvf_9530_470.jpg
Even wat lucht te weinig …

svi_wvf_9692_470.jpg

svi_wvf_9741_470.jpg

svi_wvf_9852_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer