Be Quick pakt punt tegen Staphorst en baalt

Zwolle – Na een aantal verlieswedstrijden op rij zat Be Quick dringend verlegen om een driepunter. Daarom werd met spanning uitgekeken naar de wedstrijd tegen v.v. Staphorst. Maar om kwart over vier verlieten beide partijen het veld zonder dat er een winnaar kon worden aangewezen. Een punt voor Be Quick en daar keek niemand echt vrolijk bij, want de concurrentie deed betere zaken. Bij Be Quick start Harvey Bisschop op de plek van de geschorste Jason Huisman en op het middenveld start Biko Brazil weer eens in de basis. In het centrum van de verdediging krijgt Kees Dorgelo gezelschap van Matthijs Bremmer, omdat Joran Hendriks een schorsing uit moet zitten.
De eerste helft van Be Quick – Staphorst is, zeker voor de neutrale toeschouwers en de toegestroomde plaatselijke pers, ‘gaapverwekkend’. Hoogtepunten zijn er nauwelijks in de eerste helft en het spelpeil is niet van voldoende niveau om daar verandering te brengen. Be Quick laat van zich horen in de 11e minuut als Tom Karst na een mooie pass van Marc van de Vegte alleen voor keeper Knoll verschijnt, maar hij schiet naast. Enkele minuten later laat Staphorst van zich horen door middel van Rob Mijnheer die de bal over het doel schiet. In de 25e minuut lacht het geluk de thuisploeg wel toe. Vanaf het middenveld vindt Nejim el Ataoui Biko Brazil op de rechterflank. Diens voorzet wordt vervolgens door Peltjes in eigen doel gewerkt: 1-0.

Staphorst brengt na rust Paul Smid voor Leon Kosse en gaat wat meer op de aanval spelen. Desondanks komt het eerste gevaarlijke moment na rust van Be Quick, maar het schot van Matthijs Bremmer schampt de buitenkant van de paal. Onheil voor Be Quick volgt er wel in de 56e minuut. In plaats van de bal weg te poeieren neemt Marc van der Vegte tot twee keer toe de bal met de hand mee in het eigen strafschopgebied. Na de tweede handsbal legt scheidsrechter Willems de bal op de stip. Keeper Koornberg weet de slecht ingeschoten bal van Brakke net niet te keren en Staphorst komt daarmee op gelijke hoogte: 1-1.
Be Quick krijgt wat kleine mogelijkheden na de gelijkmaker, maar komt in de 71e minuut goed weg. Bij een wissel van Staphorst (Rurik Wind voor Frank Kuurman) is iedereen even het noorden kwijt, maar Paul Smid krijgt de bal niet in het doel. In de slotfase van de wedstrijd krijgt Be Quick nog kansen via Stephan Rahantoknam en Biko Brazil, maar de grootste kans in de slotfase is toch voor Staphorst. Als Sander Bolt (in de 85e minuut) de bal mist is het plotseling Smid die oog in oog met Koornberg staat, maar die lobt de bal over het doel. En zo eindigt de wedstrijd met een gelijke stand.
Vooral de verdediging van Be Quick maakte vanmiddag een goede indruk, maar van een echt speloverwicht was geen sprake. De ploeg kreeg wel meer kansen dan Staphorst, maar wist die niet in resultaat om te zetten. Al met al pakt de ploeg een punt na een reeks van verloren wedstrijden, maar niemand bij Be Quick is er echt blij mee vanmiddag. Nejim el Ataoui : “ Jammer dat je weer niet wint. Achterin geven we eigenlijk alleen maar corners weg, alhoewel het op het middenveld soms even zoeken was. Maar alles bij elkaar krijgen we toch de meeste kansen en dan moet je toch concluderen dat je hier onnodig punten laat liggen. Het voelt een beetje als een verloren middag.” Het is jouw laatste seizoen bij Be Quick? “Dat stond in diverse media, maar dat is toch een beetje een misverstand. Het zou heel goed kunnen dat ik hier volgend jaar ook nog speel. ”
 
Door Gerco Grevers

Artikel delen: