Kees Dorgelo naar Berkum

Zwolle – Centrale verdediger Kees Dorgelo zal in het nieuwe seizoen spelen voor zaterdaghoofdklasser Berkum. Hij kwam de laatste vier seizoenen uit voor stadgenoot Be Quick ’28. Berkum heeft daarnaast verdediger Dennis Horstman voor het komende jaar toegevoegd aan de selectie. Ook tweede keeper Erwin Duits heeft voor het nieuwe seizoen “bijgetekend”.

De 27-jarige Dorgelo, in het dagelijks leven actief als accountant, heeft een ruime ervaring als hoofdklassespeler. Hij begon bij DOS Kampen, waarna hij als 16-jarige een uitstapje van een jaar maakte naar de jeugd van Heerenveen. Na zijn terugkomst bij DOS kwam hij daar direct in het eerste elftal. Hij typeerde zichzelf eerder als “een puur verdedigend ingestelde speler, een mandekker”. Hij is niet alleen inzetbaar als laatste man, maar kan ook als back uit de voeten.

Dennis Horstman was aanvoerder van de A1 bij Berkum maar speelde dit jaar ook regelmatig in het eerste elftal. Daar maakte hij zo’n goede ontwikkeling door dat de club besloten heeft de 18-jarige verdediger vast te leggen voor de selectie voor het eerste. Erwin Duits, 21 jaar oud en in het verleden onder meer actief voor de jeugd van FC Omniworld, blijft ook in het nieuwe seizoen uitkomen voor Berkum waar hij het afgelopen jaar reserve-keeper was. De 18-jarige Harmen Sikkema, die nu nog het doel verdedigt van Berkum A1, wordt de derde keeper van de hoofdmacht. Marcel Vos, aan het begin van het nu lopende seizoen nog eerste doelman, is door aanhoudend blessureleed helaas niet meer inzetbaar.

Eerder legde Berkum al spits en middenvelder Roy Supèr, die nu nog uitkomt voor Go Ahead Kampen, vast voor het volgende seizoen. Van de huidige selectie tekenden onder anderen Chris en Marc van der Meulen, Jeffrey Pohowainjaan, Pascal Diender en eerste keeper Mathijs Bouwhuis al bij.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Kees lijkt (accountant) aardig te kunnen rekenen. Die voetbal-route zal hem dus wel geen windeieren hebben gelegd. Berkum en BeQ kunnen dit seizoen wel ernstig dicht bij elkaar in de buurt komen.
    En een dito 18-jarige 3e keeper.
    18-jarige verdediger bij 1 halen, uit eigen jeugd, is natuurlijk een goede zaak.

    Richard Bouwmeester bleef toch ook.

Reageer