Zwolle in actie tijdens Nationale Sportweek

Zwolle – Heel Nederland staat van 17 tot en met 24 april 2010 voor de zevende maal in het teken van de Nationale Sportweek. Het thema dit jaar is ‘zien, doen en beleven’. In Zwolle zal SportService Zwolle, gezamenlijk met het basisonderwijs en de sportverenigingen in Zwolle, daar tijdens de sportweek uitgebreid invulling aan geven.

Het voornaamste doel van dit landelijke sportevenement is het promoten van sport en bewegen, om zodoende de sportparticipatie in Nederland te vergroten. Daarnaast draagt de Nationale Sportweek bij aan de doelstelling van het Olympisch Plan: van Nederland een sportland maken en de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland halen.

Voor de Zwolse basisscholen is er een breed pakket met activiteiten samengesteld, waaraan zij tijdens de Nationale Sportweek kunnen deelnemen. Dit kan gaan om ‘ochtendgymnastiek’, ‘op de fiets of lopend naar school’, ‘extra tijd om te bewegen tijdens de les of tijdens de pauze’. Verder worden er ook recordpogingen gehouden. Deze recordpogingen worden ieder jaar tijdens de Nationale Sportweek herhaald, dus ieder jaar zijn er weer nieuwe kansen om de records te verbreken.

De Brede Scholen in Zwolle kunnen deelnemen aan de buurtsportdag (op drie Zwolse sportparken). SportService organiseert dit in samenwerking met de sportverenigingen die op het desbetreffende sportpark gevestigd zijn. Tevens bieden veel sportverenigingen in Zwolle gedurende de Nationale Sportweek speciale activiteiten aan voor verschillende doelgroepen. Iedereen kan tijdens deze activiteiten vrijblijvend kennismaken met de aangeboden sporten. Hiermee hoopt SportService Zwolle dat nog meer Zwollenaren gaan sporten en bewegen!

Artikel delen:

Reageer