Afstudeeronderzoek veiligheid elektrische fiets

Zwolle – Ben jij een elektrische fietsgebruiker? Zou jij ons dan willen helpen om met jouw ervaringen de verkeersveiligheid te verbeteren van de elektrische fiets? Neem dan deel aan het discussiepanel tijdens één van de twee lunchbijeenkomsten die wij organiseren op woensdag 21 april en vrijdag 23 april, beiden starten om 12:00 uur in het Provinciehuis te Zwolle en zullen ongeveer een uur in beslag nemen. Voor een lekkere lunch wordt gezorgd. De verkoop van elektrische fietsen, een fiets met trapondersteuning, is in de afgelopen jaren flink toegenomen.

Eén van de voordelen van de elektrische fiets is, dat je met minder inspanning sneller kunt fietsen. Echter over hoe de verkeersveiligheid van de elektrische fiets zich verhoudt ten opzichte van die van de gewone fiets, is nog weinig bekend. Tijdens de bijeenkomsten willen we inzicht verkrijgen in de ervaringen van de elektrische fietsgebruikers, waar de elektrische fietsgebruikers met elkaar suggesties kunnen doen om de verkeersveiligheid van de elektrische fiets te verbeteren. Dit is een onderdeel van ons afstudeeronderzoek in het kader van de opleiding Verkeerskunde te Hogeschool Windesheim naar de verkeersveiligheid van de elektrische fiets. Dit onderzoek voeren we uit bij het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel.

Wil je deelnemen aan het discussiepanel? Geef je op door een mail te sturen naar b.stockmann@overijssel.nl. Vermeld tevens in de mail je leeftijd en de reden van aanschaf van de elektrische fiets.

We zien je graag op één van de twee voorgestelde data!

Gerwin Lenten en Ben Stockmann.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. 80 % van deze nepfietsers heeft het voertuig niet onder controle.
  Het grootste deel van deze figuren valt ook nog eens in de categorie hoort niets/ziet niets/ alleen op de wereld.
  Dit volk een rijbewijs laten halen en jaarlijks een rijtest met reactietest laten doen.
  Levensgevaarlijk dit volk op de weg, ze verongelukken zelf of laten een ander verongelukken !!!


  Maak melding

 2. Wat nou nepfietsers? Het zijn juist reuze handige fietsen! Ik heb er zelf el eens op gereden en ze zijn heel makkelijk onder controle te houden. Waar Bikkeljans zijn bewering vandaan haalt snap ik echt niet, laat hem zelf maar eens een dag zo’ n fiets huren.


  Maak melding

 3. 80 % van deze nepfietsers heeft het voertuig niet onder controle.

  Ben ik niet met je eens, ik zou eerder zeggen automobilisten, ook elke jaar een test graag. (maar daar zou bijna niemand het wel mee eens zijn, want iedereen vindt dat hij waarschijnlijk heeeeel goed rijdt. Daarom gebeuren er ook nooit geen ongelukken op de weg 😉


  Maak melding

 4. Bikkeljans heeft zeker te vaak met z’n tong in z’n voorwielen gefietst om ‘die andere vlotte fietser’ in te halen die met strak 25 km/h stilletjes tegen de wind in buffelde. Had Bikkeljans het eenmaal voor elkaar om bij hem te komen, bleek het om een elektrisch ondersteunde fiets te gaan. Voor niets de longen uit het lijf getrapt.

  Zoiets? ;D


  Maak melding

Reageer