Unieke zitbanken in Holtenbroek

Zwolle – Dankzij een gift van 6.500 euro van het Deltion College gaat een lang gekoesterde wens van de bewoners van Holtenbroek in vervulling: meer zitbankjes langs de Mozartlaan. Het Deltion College vroeg bij de opening van de nieuwe school giften, die vervolgens een goede bestemming kregen. Zo overhandigde het Regionaal Opleidingen Centrum tijdens de nationale Burendag 2009 een cheque van 6.500 euro aan de wijkorganisatie Holtenbroek NU. Hiermee kon een al lang bestaande wens van wijkbewoners voor bankjes langs de Mozartlaan in vervulling gaan .

Reden van de gift is dat het Deltion College, als dankbare ‘buur’, graag wat terug wil doen voor de wijk. De wijkorganisatie besloot vervolgens om studenten van het Deltion College de opdracht te geven om de bankjes te ontwerpen. Het resultaat zijn drie verschillende bankjes, gemaakt van metaal, hout of aarde, of van een combinatie van deze materialen. De drie ontwerpen lopen wat betreft vormgeving en materiaalgebruik dusdanig uiteen, dat het past in de vernieuwde wijk Holtenbroek. De productie van de bankjes gebeurt eveneens door leerlingen van het Deltion College. De bankjes worden in het najaar geplaatst. Wijkbewoners kunnen donderdag 15 april van 17.00-19.00 uur in het wijkcentrum Holtenbroek, aan de Bachlaan 20, de drie ontwerpen bekijken.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Kunnen die studenten meteen de hele dag op die bankjes hangen en ook daar troep achterlaten. Wanneer komt er eens iets wat écht voor de bewoners is?


  Maak melding

 2. Een goede kadotip voor Deltion (is zelfs gratis, kost wel moeite en inzet):
  – Laat medewerkers/docenten/scholieren van Deltion de auto op het eigen van Deltion parkeren. En bij het wegrijden: Doe lekker rustig aan, volgas vanuit de eerste versnelling is niet nodig.
  – Gooi rommel zoals blikjes e.d. gewoon in de prullenbak.
  – Niet met met 7 personen breed over straat lopen waardoor je anderen hindert.

  Het zal ongetwijfeld een kleine groep zijn die zich schuldig maakt aan bovenstaande punten. Maar er komt wel steeds een negatiever beeld van Deltion naar boven. Dat is best jammer want de meeste mensen blijven nog wel even wonen en Deltion blijft ook nog wel een tijd.

  Deltion doe hier wat mee!


  Maak melding

 3. Nog een paar opmerkingen
  Gaan die studentjes dan ook die bankjes ondehouden/schoonmaken?
  Gaan die zogenaamde studentjes (onze toekomst) dan ook hun eigen troep, die ze elke dag achter laten, opruimen?
  Gaan die studentjes dan ook de auto en fiets in de daarvoor bedoelde garage/fietsenhok plaatsen in plaats van her en der in de wijk?
  Wanneer worden onze deltion studentjes nu eens ECHT volwassen?  Maak melding

Reageer