Beach Soccerdag met Nederlands Team bij HTC

Zwolle – Woensdag 14 april a.s. organiseert de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan in Zwolle i.s.m. KNVB Beach Soccer een dag die in het teken staat van Beach soccer. Beach soccer wordt nu ruim 2 jaar gespeeld op de vaste beachsportaccommodatie in Zwolle en is samen met Beach volleybal één van de snelst groeiende sporten op dit moment.

De Pelikaan gaat het Beach soccer i.s.m. KNVB Beach soccer hier in de ruime regio van Zwolle verder ontwikkelen met een aantal vernieuwende initiatieven. Zo starten wij met een Beach soccer team dat, bestaande uit spelers van clubs uit Zwolle en de regio, deze zomer onder de naam Pelikaan Beach Soccer Zwolle uit gaat komen in de landelijke eredivisie. Ook zullen wij scheidsrechterscursussen voor deze specifieke sport gaan verzorgen. Daarnaast zijn studenten van Calo Windesheim in opdracht van Pelikaan en KNVB Beach soccer bezig met de ontwikkeling van lesprogramma’s Beach soccer t.b.v het onderwijs en sportvereniging.

De Beach soccer dag start woensdag a.s. om 14.00 uur met een training van het Nederlands Beach soccer team o.l.v. bondscoach Niels Kokmeijer. Om 16.00 uur starten de E- en F-jeugdleden van HTC met een eigen Beach soccer toernooi, waarna vanaf 18.00 uur het Nederlands team met o.a. de ex-profvoetballers Iwan Redan, Leo Koswal en Roël Liefden in de gelederen hun tweede training van die dag afwerkt. Vanaf 19.00 uur zijn bestuurders, trainers, spelers van lokale en regionale voetbalclubs en andere geïnteresseerden van harte welkom in het clubhuis van HTC voor een informatiebijeenkomst. Om 19.00 uur zal Dave Offenbach, directeur van KNVB Beach soccer een korte presentatie geven over het ontstaan en de ontwikkelingen van Beach Soccer in Nederland waarna we gezamenlijk een deel van de training van het Nederlands team gaan bekijken. Na deze training zal bondscoach Niels Kokmeijer in een interactieve sessie nader ingaan op de voetbaltechnische aspecten bij Beach soccer. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en opgave vooraf niet noodzakelijk.

Programma 14 april:

14.00-16.00:
Open training Nederlands Beach Soccer Team

16.00-18.00:
Beach soccer toernooi voor E- F-jeugdleden HTC

19.00 – 19.15:
Informatiebijeenkomst Beach Soccer. Ontvangst en inleiding door Dave Offenbach (KNVB Beach soccer) en Diederik Meijntjes (Pelikaan)

19.15 – 20.00:
Bijwonen training Nederlands Beach soccer team o.l.v. bondscoach Niels Kokmeijer

20.15 – 21.00:
Presentatie KNVB Beach soccer door bondscoach Niels Kokmeijer

21.00 – 22.00:
Naborrel

Locatie is het clubhuis van sv HTC aan de Brinkhoekweg in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer