Zwollenaren sporten meer dan landelijk gemiddelde

Zwolle – Zwolle is een sportieve stad. Het percentage sportende Zwollenaren ligt veel hoger dan het landelijke gemiddelde: 77 procent tegen 66 procent. Van alle Zwollenaren voldoet bovendien meer dan driekwart (76 procent) aan de ‘beweegnorm’ van minimaal vijf dagen in de week zeker een half uur matig intensieve lichaamsbeweging. Landelijk is dat percentage lager.

Beide positieve bevindingen komen naar voren uit het onderzoek Sportparticipatie, dat is gehouden door de gemeente. Ruim zevenhonderd Zwollenaren hebben deelgenomen aan de enquête. De uitkomsten, conclusies en trends van het grootschalige onderzoek worden door de gemeente gebruikt om het sportbeleid te beoordelen en verder te ontwikkelen. In 2003 werd het vorige onderzoek door de gemeente gehouden naar sportdeelname van Zwollenaren.

De groep Zwollenaren die vaak – 120 keer per jaar of meer – sport is ten opzichte van 2003 gestegen. Daar staat tegenover dat de groep die weinig tot niet aan sport doet ook is toegenomen. Wijken in Zwolle waar weinig gesport wordt zijn de Kamperpoort, de Indische Buurt, het Veeralleekwartier en Dieze-Oost en -West.

Over de bereikbaarheid van de Zwolse sportvoorzieningen bestaat tevredenheid: het gros van de sporters (81 procent) geeft aan content te zijn met die bereikbaarheid. De sportvoorziening die het meest gemist wordt is een ijsbaan: een op de vijf Zwollenaren geeft dat aan.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer