PvdA vraagt snelle vervanging atletiekbaan AV PEC 1910

Zwolle – De PvdA fractie heeft vandaag het college gevraagd om snel een besluit te nemen over de vervanging van de toplaag van de atletiekbaan van AV PEC1910. Dit is noodzakelijk geworden omdat vorige week deze baan is afgekeurd voor wedstrijdgebruik. Dit komt slecht uit omdat in juni het NK junioren op de Zwolse Atletiekbaan gehouden wordt.

PvdA raadslid Frankwin Mussche: “Als we niet binnen 14 dagen een besluit nemen over de eventuele vervanging, zal dit NK uit Zwolle worden weggehaald en dat is toch een afbreuk voor het sportimago van Zwolle. Wij realiseren ons dat vervanging de nodige kosten met zich mee brengt, en zeggen dus ook niet dat dit sowieso moet gebeuren. Maar als er langer dan 14 dagen wachten zijn we in ieder geval te laat en mist Zwolle dit mooie kampioenschap. Dus wat het besluit ook word, laat het binnen 14 dagen gebeuren.”

In 2004 is de atletiekbaan van AV PEC 1910 voorzien van een nieuwe toplaag. Een aantal jaren daarna bleken er regelmatig noodreparaties nodig om de baan in goede staat te houden. Om tot een goede oplossing van de problemen te komen is er samen met Arcadis, die destijds de baan heeft aangelegd afgesproken een keuring door het ISA aan te vragen. Deze keuring heeft tot een vergaande conclusie geleid: De sprintlanen en de rondbaan voldoen niet aan het reglement van de Atletiek Unie en aan de normen van het NOCNSF.

Dit betekent dat er geen records en kwalificaties meer worden erkend die gerealiseerd zijn op de baan van AV PEC 1910. De baan is dus nog wel geschikt voor breedtesport, maar niet meer voor prestatiesport. Juist dit jaar heeft dit grote consequenties, omdat AV PEC 1910 op 25, 26 en 27 juni gastheer is van het NK junioren, dit ter viering van hun 100 jarig bestaan. Daarnaast kunnen er vanaf heden geen officiële wedstrijden (waaronder competitie) meer georganiseerd vanwege deze afkeuring.

De Atletiek Unie heeft aangegeven dat onder deze omstandigheden dit NK niet in Zwolle gehouden wordt. Pas als de baan vervangen is, zal het NK door kunnen gaan in Zwolle. Gezien de strakke tijdsplanning zal er binnen 14 dagen een besluit genomen moeten worden of de baan vervangen wordt voor het NK. Een besluit na die termijn zal er in ieder geval toe leiden dat het NK Atletiek voor junioren in 2010 niet in Zwolle zal plaatsvinden.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Zo zwart-wit (of politiek rood) staat het anders niet op de site van PEC:

  “De consequentie hiervan is, dat er vanaf heden geen records en kwalificaties meer erkend worden op ⤽onze⤝ baan. Naast andere wedstrijden, staat daarmee ook het NK Junioren (25, 26 en 27 juni 2010) ter discussie.
  AV PEC 1910 heeft van de Atletiek Unie nog twee weken de tijd gekregen om in overleg met de gemeente tot een sluitend plan te komen voor de geconstateerde gebreken. Er was al langere tijd overleg met de gemeente gaande over een plan van aanpak. De komende twee weken zal dus moeten blijken of wij tot tijdige en passende afspraken kunnen komen over herstel van rondbaan, sprintlanen, etc. Kortom: een race tegen de klok!
  Van de kant van de gemeente wordt intensief en constructief meegedacht, het wordt heel kritisch of de gestelde termijn haalbaar is. Vooral omdat er net een nieuwe gemeenteraad zit en wethouder Cnossen op het punt staat om afscheid te nemen als wethouder. Mocht er geen tijdige oplossing komen voor de baan, dan zal de Atletiek Unie zich beraden over de locatie voor de NK Junioren.”  Maak melding

 2. Ook het bericht op de site van Pec lijkt me duidelijk niet te lang zeuren en binnen 14 dagen een besluit nemen.
  Iets andere bewoording maar net zo veel druk m.i. >:( ! AKTIE!!:o


  Maak melding

 3. Wel wat aan de late kant om in te grijpen met het oog op de kampioenschappen in juni .Het moet nu rap gebeuren anders komt het nooit op tijd klaar .Want je bent met zo,n buitenbaan ook afhankelijk van het weer om hem te vernieuwen.


  Maak melding

Reageer