Museum de Fundatie kent vliegende start

Zolle/Heino – Het jaar 2010 is voor Museum de Fundatie in vele opzichten uitstekend begonnen. De tentoonstellingen van Jeroen Krabbé in Heino en Marte Röling in Zwolle zorgden voor veel landelijke media aandacht en toeloop, de ontdekking van Vincent van Goghs De molen ‘Le blute-fin’ leverde Zwolle en het museum wereldnieuws op en haalde de mondiale kranten en journaals. In de periode januari-half april passeerden op beide locaties in totaal al 50.000 bezoekers de kassa’s.

33.000 Mensen bezochten tot dusver ‘Marte Röling-Portretten van een liefde’ en ‘De ontdekking. Vincent van Goghs De molen ‘Le blute-fin’ in het Paleis a/d Blijmarkt De dagen na de ontdekking, de vrij reizen dag in het kader van de Boekenweek, de Paasdagen en het afgelopen Museumweekend (met 2000 bezoekers op de Zwolse locatie) vormden de uitschieters op een al hoog daggemiddelde.

Ook Kasteel het Nijenhuis mocht op zeer warme belangstelling rekenen de afgelopen periode. De tentoonstellingen ‘Jeroen Krabbé-Unknown Horizons’ en ‘Portrettisten Nu’ trokken in 2010 ruim 17.000 bezoekers naar de havezathe en zijn vanwege dit succes beide verlengd tot en met maandag 24 mei.

Vanaf 6 juni haalt Museum de Fundatie een mondiale topkunstenaar in huis: in Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle is de tentoonstelling ‘Jan Fabre-De geleende tijd’ te zien. Met grote objecten en bouwsels zetten acht hedendaagse kunstenaars vanaf zaterdag 12 juni hun stempel op de monumentale beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis in de tentoonstelling EastSite 2010.

Museum de Fundatie wordt ondersteund door de BankGiro Loterij.

Artikel delen:

Reageer