Verkeerstremming Diezerpoortenbrug

Zwolle – De gemeente Zwolle voert op maandag 19 april van 18.30 uur tot ca. 24.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de Diezerpoortenbrug. De werkzaamheden leiden tot stremming voor al het verkeer: gedurende het werk staat het brugdek omhoog.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het vastzetten van diverse losgeraakte bevestigingsbouten van het brugdek. Deze bouten moeten weer vastgezet worden om te voorkomen dat het brugdek volledig los komt te liggen. Omdat de bouten zich vlak bij het scharnier van het brugdek bevinden, kunnen de werkzaamheden alleen uitgevoerd worden als de brug omhoog staat.

Autoverkeer wordt verzocht om te rijden via de Wilhelminasingel of de Buitenkant. Om het autoverkeer goed te laten doorstromen, staat de poller in de Kerkstraat op deze dag omlaag.

Stadslijn 4 van Maxx rijdt deze dag vanaf 18.30 uur via de Eekwal en de Buitenkant. De haltes aan de Wilhelminasingel en Kerkstraat vervallen. De alternatieven voor gebruikers van buslijnen zijn haltes aan de Eekwal of aan het Groot Wezenland. Fietsers ondervinden hiervan ook stremming. Voor hen zijn de omleidingsroutes: – via de Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, het Kerkbrugje en omgekeerd; – en via de Pletterstraat, het Pelserbrugje, de Thorbeckegracht en omgekeerd.

Artikel delen:

Reageer