Nooit meer buitenspel

Zwolle – Vorig jaar september s er voor het eerst een demonstratie voetbaltoernooi gehouden voor kinderen met beperkingen. Dit veldvoetbaltoernooi werd gehouden bij s.v. Zwolle. Dit succesvolle initiatief krijgt een vervolg. "Elke vereniging kent wel kinderen die graag willen voetballen binnen de club, maar vanwege de lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen niet mee kunnen komen binnen de beschikbare teams van de club."

Deze kinderen willen heel graag voetballen maar wel op hun eigen niveau, passend bij hun mogelijkheden. "Hoe kun je nu als voetbalclub iets organiseren voor deze enkele kinderen met dit specifieke niveau?" In overleg met de voorzitters van de Zwolse voetbalverenigingen is afgesproken om de ideeën, initiatieven voor het voetbal voor kinderen met beperkingen te coördineren. Juist voor deze voetballers geldt het motto: Nooit meer buitenspel.

De centrale rol voor deze coördinatie ligt bij WRZV De Boog. Deze club organiseert al meer dan 20 jaar voetbalaktiviteiten voor voetballers met een beperking. De meeste van deze aktiviteiten vinden plaats in de WRZV-hallen in Zwolle. Naast de voetbalmogelijkheden binnen WRZV De Boog biedt sinds enkele jaren HTC in Zwolle een groep voetballers met een beperking de mogelijkheid om te trainen op het veld.

Voor de groep kinderen in de leeftijd van 6 tot ongeveer 13 jaar is er (nog) geen specifiek aanbod “G-voetbal” (Gehandicaptenvoetbal). In samenspraak met de Zwolse voetbalverenigingen hebben sv Zwolle en WVF zich met enthousiasme aangemeld om samen met WRZV De Boog initiatieven te ondernemen om deze jongste groep te interesseren voor het voetbal voor kinderen met beperkingen.

In navolging van het initiatief van vorig jaar wordt er op woensdagmiddag 21 april a.s. tussen 14.00 uur en 16.00 uur op het sportcomplex De weide steen van WVF een “demonstratietoernooi G-voetbal” georganiseerd. Iedereen met een beperking in de leeftijdsgroep van 6 tot 13 jaar is welkom om mee te doen aan dit veldtoernooi. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die in het regulier voetbal niet mee kunnen of daar geen (spel)plezier vinden. Veel van deze kinderen volgen speciaal onderwijs of zitten in het regulier onderwijs met hun specifieke lichamelijke/verstandelijke beperkingen. Hierbij kan het ook gaan om kinderen met bijvoorbeeld stoornissen in het autistisch spectrum. Aan het “toernooi” nemen in ieder geval kinderen deel uit Zwolle (De Twijn) en Apeldoorn (Mariëndael).

De opzet van dit demonstratietoernooi is om in contact te komen met de doelgroep om met elkaar te bespreken welke behoefte er leeft onder deze doelgroep. Wil men “wedstrijden”, of alleen trainen/spelvormen of af een toe een toernooitje, is er voorkeur voor veld of zaal en welke tijdstippen zijn het meest geschikt? Wij hopen van ouders en begeleiders antwoorden te krijgen op deze vragen. WVF, sv Zwolle en WRZV De Boog nodigen iedereen uit om op woensdagmiddag 21 april a.s. tussen 14.00 uur en 16.00 uur op sportpark De weide steen van WVF (Westenholte). Adres: Stinsweg 15, 8042 AZ Zwolle, 038-4211708

Wie belangstelling heeft om als speler mee te doen aan het "toernooi" kan zich aanmelden via de website van WRZV De Boog: http://www.wrzvdeboog.nl/

Artikel delen:

Reageer