‘Slingerbankje’ geplaatst bij Engelse Werk

Zwolle – Op woensdag 14 april 2010 is ‘Het slingerbankje’ geplaatst bij Het Engelse Werk in Zwolle, nabij Uitspanning Het Engelse Werk. Dit bijzondere bankje is ontworpen door Sandra Luesken-Steen en geadopteerd door een vriendinnengroep, ter nagedachtenis aan hun overleden vriendin.

 bank20engelse20werk2020ontwerper.jpg

‘Het slingerbankje’ is een van de kunstzinnige bankjes die in het kader van het ‘bankjesproject’ van Samen maken we de Stad langs de fietsroute ´Rondje Zwolle´ worden geplaatst. In het ‘bankjesproject’ ontwerpen kunstenaars bankjes en zorgen Zwolse organisaties en ondernemers voor financiering voor de plaatsing.

Interieurvormgever Sandra Luesken-Steen ontwierp ‘Het Slingerbankje’ dat vanaf woensdag 14 april 2010 te bewonderen is. Het is een houten bankje bestaande uit schijven van boomstammen die in een golvende lijn aan elkaar bevestigd zijn. Het bankje bestaat uit duurzaam hout uit Nederland, voorzien van milieuvriendelijke olie. De uitvoering van ‘Het slingerbankje’ is verzorgd door Wybo Terpstra van Wybo meubelvormgeving in Zwolle.

Er wordt momenteel gewerkt aan nog een bankje dat ontworpen is door Sandra Luesken-Steen. ‘Het Bollenbankje’ is een stenen bankje dat wordt geplaatst aan het Beekmanpad dat bestaat uit twee bolvormen die ter plekke worden gemetseld. De bolvormen worden gemaakt van gerecyclede bakstenen in verschillende vormen en kleuren. Ook dit bankje is een duurzaam object gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Omdat het bankje deels met mozaïek wordt bekleed duurt het nog een week voordat het helemaal af is. Altena Steenhandel in ’t Harde sponsort dit bankje. Ben Klein Koerkamp verzorgt de uitvoering.

Vormgever Sandra Luesken-Steen heeft deze twee bankjes ontworpen. Zij ziet het project als een interessante aanvulling op haar werk als interieurvormgever. Het feit dat het bankje een kunstzinnig en vrij karakter mag krijgen, zonder binnen vaste kaders te hoeven werken, spreekt haar aan. Sandra Steen: “De voorwaarde die er wel aan vast zit, het milieuvriendelijke Cradle to Cradle concept, sluit zo goed aan bij de richting die ik als ontwerper in ga, dat het een enorme motivatie is”. Lees meer over dit project op www.samenmakenwedestad.nl/bankjes.

Artikel delen:

Reageer