Festival der Kunsten bruist van talent

Zwolle – Op zaterdag 17 april is van 14.00-17.00 uur in het Deltion College, het Festival der Kunsten, waar mensen met een beperking hun talenten laten zien op het gebied van muziek, performance, drama, dans en beeldende kunst. Er is een zeer gevarieerd programma met 14 live-optredens van getalenteerde zangers, muzikanten, dansers en acteurs met een beperking. Alle optredens en kunstwerken worden beoordeeld door een speciale vakjury, die ook dit jaar op zoek is naar bijzonder talent! Tijdens het festival is een speciaal gastoptreden van de bekende Meander Bigband die dit jaar naar Amerika gaat!

Het Festival der Kunsten is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats op: · zaterdag 17 april van 14.00 tot 17.00 uur in Het Deltion College, Mozartlaan 15 te Zwolle Kaarten à € 3,- zijn vooraf te reserveren of vanaf 13.30 uur aan de kassa verkrijgbaar. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kunt u bellen of mailen met de coördinator van het Festival: Ineke van Stekelenborg van Travers Welzijn, tel. (038) 422 49 33 of e-mail: i.vstekelenborg@travers.nl.

Een aantal getalenteerde kunstenaars, die exposeren op het Festival der Kunsten, hebben vanuit het project “Amateurkunst in de Lift” van KCO (Kunst en Cultuur Overijssel) een speciale coaching gekregen door beeldend kunstenaar Marit Otto. De prachtige resultaten hiervan zijn te zien op de expositie die geopend wordt tijdens het Festival. De deelnemers die optreden laten een scala aan kunstuitingen zien zoals zang, rap, theaterperformance, muziek en dans. Elke deelnemer krijgt begeleiding door een team van studenten van de opleiding SPW van het Deltion College en de SPH van Hogeschool Windesheim. Alle deelnemers zijn al gestart met oefenen en werken hard aan een geweldige performance voor het festival.

Het Festival der Kunsten heeft ieder jaar een actueel thema. Dit jaar is gekozen voor het thema: “In de beperking toont zich de meester” van Goethe. Met dit thema willen wij kunstuitingen en talent van beeldend kunstenaars en artiesten met een beperking stimuleren en onder de aandacht brengen van een groter publiek.

Artikel delen:

Reageer