Nieuwe jas voor De Ambachtsschool

Zwolle – Ruim een half jaar heeft De Oude Ambachtsschool zich verscholen achter steigerdoeken. Maar nu is het moment daar dat de vernieuwde gevels weer te zien zijn. De kozijnen en de gevel zijn gerestaureerd en teruggebracht in de oude stijl.

gebouw20nieuwe20jas.jpg
Foto’s: Erik Karst

De kozijnen zijn gerestaureerd in haar oorspronkelijke grijs. Dit is de kleur zoals deze in de jaren ’30 ook op de kozijnen zat. De gevelstenen zijn gereinigd en de dakranden zijn hersteld. SWZ is deze restauratie gestart in nauw overleg met de afdeling Monumentenzorg van de gemeente Zwolle en de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuur en Monumenten (RACM).

gebouw20nieuwe20jas202.jpg

In De Ambachtsschool is er hard gewerkt. De eerste Artlofts zijn klaar. Aannemersbedrijf Salverda heeft tot oktober 2010 de tijd om alle overige Artlofts en de atelierruimtes op de begane grond en deels op de eerste verdieping af te ronden. De lange winter zat hen niet mee, maar door efficiënt werken en gebruik te maken van heaters is er tijdens deze koude periode gewoon doorgewerkt.

Iedere Artloft is uniek. De uniekheid is te vinden in de authentieke elementen (zoals schoolkasten, lambrisering en nisjes) en de verschillende raampartijen. Daarnaast zijn er Artlofts_Standaard en Artlofts-Kubus. De eerste Artlofts van de tweede verdieping zijn via De Woningzoeker toegewezen. Er waren gemiddeld ruim 60 reacties per Artloft. In De Woningzoeker van 23 april zijn de Artlofts van de eerste verdieping te vinden. Kijk op www.artlofts.nl voor meer informatie.

Wat bijzonder is bij dit project zijn de ruimtebesparende kubussen die in 14 Artlofts worden geplaatst. Dit zijn vierkante meubels (ongeveer 2,5 x 2,5 meter) waarin een keuken, badkamer en kast wordt geïntegreerd. Aan de vierde muur komt een trap waardoor je op de Kubus kunt komen. Kortom, een uniek woonconcept.

In De Ambachtsschool komen naast de bewoners ook de kunstenaars van DOAS. Op de begane grond en deels op de eerste verdieping worden atelierruimtes gemaakt die Stichting DOAS gaat huren. Ben je geïnteresseerd in het huren van een atelier bij DOAS vanaf 1 oktober 2010 meld je dan nu aan voor een intake gesprek via: aanmelden@stichtingdoas.nl. Ook vragen kunnen via dit mailadres gesteld worden

Artikel delen:

Reageer