Peperbusrace: nieuw Zwols roeispektakel

Zwolle – Met de naam ‘Peperbusrace’ heeft de organisatie van Zwolle op het Water samen met de sloeproeivereniging Hattem Roeit een nieuw watersportwedstrijd voor Zwolle op de agenda gezet. Op 28 augustus 2010 strijden sloeproeiverenigingen uit heel Nederland om de ereprijs; een magnifiek beeld in o.a. de grachten van Zwolle. De ambitie is om de Peperbusrace over twee jaar onderdeel te laten zijn van de nationale competitie van Federatie Sloeproeien Nederland.

De organisatie van Zwolle op het Water en Hattem Roeit zijn een samenwerking voor meerdere jaren aangegaan met als doel een officiële sloeproeiwedstrijd in Zwolle te realiseren. Een race die meetelt voor het klassement van de Federatie Sloeproeien Nederland. Om dit te bewerkstelligen moet de Peperbusrace twee jaar achter elkaar worden georganiseerd onder toeziend oog van de Federatie, om te bewijzen dat de wedstrijd goed verloopt en aan de eisen voldoet zoals vastgesteld. Als de Federatie na twee jaar haar toestemming geeft, kan het volgende jaar geroeid worden om klassementspunten.

De sloepenwedstrijd zal wederom een onderdeel zijn van het evenement Zwolle op het Water op zaterdag 28 augustus 2010. In 2009 was de eerste editie van dit evenement gelijk een groot succes. Door een financiële bijdrage van de gemeente Zwolle kan het evenement dit jaar verder groeien en heeft het evenement, net als vorig jaar, als uitgangspunt de promotie van de Zwolse grachten en andere wateren in de stad. Naast de roeiwedstrijd zal er een groot scala aan sportactiviteiten, gericht op het water, onderdeel worden van het evenement. Naast de sportieve activiteiten, maken vele demonstraties en spelelementen het evenement compleet.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @Hoveman

    Ja, ook dit jaar is er weer prijzengeld. ??500 voor de winnaar, ??300 voor de 2e plaats en ??150 voor de 3e plaats. Nieuw dit jaar is dat er zowel een dames als een heren classement is.


    Maak melding

Reageer