Denk & Doe Quiz voor basisschoolleerlingen

Zwolle – Op donderdagmiddag 15 april vond in Zwolle een leuk evenement voor honderden basisschoolkinderen plaats. De Denk & Doe Quiz, een evenement waarbij 16 basisscholen uit Zwolle en wijde omgeving in de ZBC-hal met elkaar een sportieve strijd aan gingen. Met Koert-Jan de Bruin (Jetix en ex-GTST) en Marly van der Velde (GTST) als presentatieduo hadden de kinderen een vrolijke en sportieve middag waarbij iedereen mee deed om punten te halen voor de eindoverwinning. De quiz werd de kinderen aangeboden door een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in Zwolle en omgeving.

img_4991_copy.jpg

Het belangrijkste doel van de quiz was aan groep 7 kinderen te laten zien hoe leuk het voortgezet onderwijs is. Onderdelen van het programma waren o.a. een Ren je Rotspel, Sportbroekhangen, een Yellwedstrijd, een spandoekencompetitie, een Meesters en Juffenstrijd en tal van kennisvragen voor de kinderen op het gebied van gezondheid en sport. Het evenement werd begeleid door ca. 45 studenten van Landstede Sport & Bewegen. Dit jaar werd er een practical joke uitgehaald: de meesters en juffen van de basisscholen kwamen veelal met hun klassen op de fiets naar de ZBC-hal. Daar aangekomen kregen de leerkrachten een oranje zadeldekje uitgereikt. Als speciale gast was dit jaar een van de sterkste mannen van Nederland, Jarno Hams aanwezig in het programma. Presentator Koert-Jan vroeg hem naar zijn hobby: dat is fietsvouwen. Vouwfietsen? Nee, fietsvouwen. Daarop werd de weddenschap aangegaan dat Jarno binnen een bepaalde tijd alle fietsen met een oranje zadeldekje dubbel kan vouwen…. (Uiteraard waren ondertussen de fietsen van de meesters en juffen vervangen door andere fietsen.)

img_5112_copy.jpg

img_50992_copy.jpg
Fietsvouwen als hobby….

img_5133_copy.jpg

img_4868_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Dan nog, Tim, ik vind het niet zo gek dat straks die kinderen dat met JOUW fiets gaan proberen…. tja en dan maakt het je wel wat uit!
    volwassen vent die Jarno… tenminste een volwassen leeftijd.. ik snap het niet dat ze zo’n slecht voorbeeld op scholen laten komen.    Maak melding

  2. Ach, niet alles dient een doel, vermaak is ook wat waard 8)

    Bovesntaande moesten we maar niet verbieden, anders kunnen kinderen straks o.a. geen voetbal (dan trappen ze misschien overal tegenaan) geen hockey (slaan ze straks met een stok in het rond) geen Dora (gaan ze straks allemaal weglopen van huis om op avontuur te gaan) etc meer zien omdat dit mogelijk schadelijk kan zijn


    Maak melding

Reageer